Nylige indlæg

Sider: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Hej

Jeg har arbejdet på nedenstående retrofit projekt, nærmere betegnet en vulkaniseringspresse som har været defekt og grundet alderen/mangel på reservedele har fået afmonteret alt det gamle analoge teknik for derefter at opgradere med nyere og bedre 2x PID løsning.
Det volder mig desværre lidt problemer og da jeg langt fra er elektronik ekspert, så spørger jeg derfor aller nådigst om hjælp.


Presse som den står i skrivende stund.

Jeg har som nævnt 2 PID kredsløb, 1 kredsløb til hver varmeelement/klods som er de to bearbejdede alu-klodser, henholdsvis top og bund.
Jeg har forsøgt at lave et lille diagram der viser hvordan hvert kredsløb er skruet sammen. Håber det kan aflæses.


Diagram på PID-kredsløb

Jeg har testet de to kredsløb hver for sig og her virker de som det er tiltænkt.
Mit problem opstår i det begge kredsløb bliver tilsuttet den samme terminal, altså hvor de 230 volt kommer ind via en C14 sokkel med glassikring.

Denne sikring "springer" simpelthen når solid state relæ'erne er åbne på samme tid og begge kredsløb dermed er aktive.
Jeg havde på forhånd mistænkt at en kortslutning ville finde sted på denne måde, men jeg har ikke umiddelbart kunne se mig ud af hvordan jeg kan adskille de to kredsløb og samtidig bibeholde 1 indgangs-terminal/sokkel istedet for 2.
Både for at undgå to kabler og to terminaler/sokler, men også grundet plads i min styringsboks.

Håber der er nogen der kan være behjælpelig med at udbedre problematikken i dette projekt, og skulle der være nogle spørgsmål så spørg endelig og jeg skal besvare bedst muligt.

På forhånd Tak
Mikkel
12
Generel Elektronik / Sv: Problemer med mosfet
« Nyeste indlæg af Jesper_Munkholm Dato April 15, 2018, 08:52:49 »
Der er vist et eller andet med at man skal skrive et par indlæg, inden man får “lov” at smide billeder ind!? Er ikke helt sikker, det er ved at være et par dage siden at jeg kom med her  ;)
13
Strømforsyninger - Omformer - Inverter / Sv: Hvilken modstand skal der til?
« Nyeste indlæg af gsborn Dato April 15, 2018, 07:56:29 »
Her nogle links som måske hjælper dig med udregning :
http://led.linear1.org/1led.wiz
http://www.resistorguide.com/resistor-for-led/
http://www.instructables.com/id/Choosing-The-Resistor-To-Use-With-LEDs/
http://www.ohmslawcalculator.com/led-resistor-calculator

Hvis jeg forstiller mig lyskilden, i min indre øje  8)  så vil går udefra at de 3 leds i serie har nok  en modstand foran sig. Jeg vil se om det er tale om to uafhængige serier med fælles strømkilde. Så burde de øverste kun fjernes uden alt det med modstand som erstatning.
Se vedhæfte billede

14
Generel Elektronik / Sv: Problemer med mosfet
« Nyeste indlæg af gsborn Dato April 15, 2018, 07:33:32 »
Billeder har været godt i denne sammenhang, men når en boremaskine ryger så er den klar at blive udskiftet til en ny. 
Undtagen når det er en super boremaskine som kun findes i 4 eksemplar.   ;)
Jeg vil gætte på at når den ryger så er det nok mere motor som bliver for varmt.
Men sæt billeder på så man kan se, måske ekstern link.
15
Effektforstærkere / Sv: hjælp til at bygge en rørforstærker
« Nyeste indlæg af gsborn Dato April 15, 2018, 07:25:16 »
Jeg kunne ikke finde nogle tegninger pcb oversigter m.m over denne Edison 60 kit.
Skal du selv lodde de enkelte komponenter på platinet ?
Du skal på regne lidt i stil "læse sig til det hele selv" du vil ja også bygge det selv.
En start kan være at man tager de enkelt komponenter og googler dem.
En "Axial electrolytic capacitors " har ja en plus og minus side, dem skal man helst lodde rigtig på pcb..
Hvis du ikke har loddet før kan man med fordel bestille en øvelses sæt i kina, også herhjemme.
RC Vejle i Ildved har sikkert nogle.
Nu ved jeg ikke hvor du bor men måske er der en radio-gruppe i nærheden som laver byggeaftener eller spørg rundt.
Hvis man ser sådan nogle kit ligesom en model bygge kit til fly eller bil, kan man få diverse hygge timer med det. Systematikken og dobbelt kontrol er nok nøgleord her.

16
Generel Elektronik / Problemer med mosfet
« Nyeste indlæg af Ronni73 Dato April 13, 2018, 17:29:37 »
Hej jeg er ny her. Jeg har en el boremaskine som ikke virker mere og begyndte at ryge fra denne enhed. Mit problem er der står intet info om hvad det er for en str enhed.
Håber nogle kan hjælpe da jeg er ret ny. Kan se den er revnet og tænker det måske er derfor den er begyndt at ryge.
Håber nogle kan hjælpe på forhånd tak.
Hmmmm kan ikke ligge billeder med.
17
Strømforsyninger - Omformer - Inverter / Hvilken modstand skal der til?
« Nyeste indlæg af Yomellamo Dato April 12, 2018, 12:26:42 »
Hej,

Jeg skal bruge en modstand til et lille projekt med nogle udendørslamper og vil høre om I kan hjælpe :)

Jeg har nogle lamper, med 2x3 LED i serie (3 der lyser op og 3 ned). Jeg vil gerne fjerne 3 af dem (dem der lyser opad) og erstatte med en modstand. Der er 230 volt standard ind i lampen til en hvid omformer. Derfra er der udgangsstrøm til dioderne på 23 V og 0,35A. Dioder er på 1W hver, og jeg vil som sagt gerne fjerne 3.

Hvilken modstand skal sættes ind før de 3 dioder for at erstatte de 3 jeg har fjernet?

På forhånd tak!
18
Effektforstærkere / hjælp til at bygge en rørforstærker
« Nyeste indlæg af rørenemusik Dato April 11, 2018, 22:41:11 »
Jeg gerne bygge en rørforstærker ud fra et byggesæt (kit) - se link nederst. Jeg har ingen decideret elektronik-erfaring, så det er noget intimiderende at gå i gang med at lodde uden noget omfattende kendskab til el-lære og andre nødvendige færdigheder. Man kan måske bare gå i gang og håbe på det bedste og måske også blive belønnet med det "held" der kræves, men jeg vil gerne gå forsigtigt og sikkert frem. Det er også faren for at få kraftig strøm gennem kroppen, som man skal være påpasselig med, har jeg læst.
Er der en som ved, hvordan jeg kan komme videre, dvs. hvordan jeg kan oparbejde den nødvendige viden til at komme i gang med projektet. Hvis jeg kan få hjælp fra en som har bygget en rørforstærker, så vil det være helt optimalt og vil blive meget påskønnet. Hvis der afholdes kurser/workshops i emnet, så vil jeg gerne deltage i et sådan, men mindre kan måske også gøre det?
Jeg har lige registreret mig som bruger her hjemmesiden, så jeg ved ikke om der findes noget i stil med det jeg efterspørger, eller om man skal "læse sig til det hele selv". 

Rørforstærkeren: Edison 60
http://www.audion.co.uk/Kits/kitsbuy.html

19
R/C & Modeltog / Killswitch til RC fly finder alarm
« Nyeste indlæg af RCarsten Dato April 09, 2018, 10:23:53 »
Er ikke den store svagstrøms haj, men jeg har alligevel kastet mig ud i et projekt. Jeg har fået meget brugbart svar i RC forum, og en yderligere ide fra et medlem. Men jeg er typen med livrem og seler, så jeg kunne godt tænke mig en ”second opinion” (eller flere:-), nedenstående er originalindlægget fra RC forum.

Mit ønske er en flightfinder alarm med killswitch, jeg har teoretiseret, og efterprøvet teorien, og det virker. Er blot lidt i tvivl om jeg kan ødelægge noget med min opsætning.

Har købt en billig flightfinder alarm i Kina (ca. 6,- kr.), modellen er den type som skal sidde mellem receiver, og servo. Alarmen registrerer signaler til den pågældende servo, og ved mere end 1 minuts inaktivitet på kanalen aktiveres bip alarmen (det er nu nærmere 2 minutter).

Alarmen kan kun deaktiveres helt, ved at afbryde strømmen, og det er så her min killswitch/omvendte killswitch kommer ind i billedet.

Jeg har forbundet + fra receiver til NC på et 5VDC relæ, og videre til et af de yderste ben på en 3 bens han-pin header. Og fra benet i modsatte side af pin header, forbundet + videre til spolen på relæet, således at brug af en Bindplug/Parringsstik slutter + kredsløbet til spolen. Fra COM på relæet er + ført videre til alarmen. - fra receiver er forbundet til anden ende af relæspolen, og videre til alarmen. Signal forbindelse går direkte fra receiver til alarm. Faktisk svært at beskrive, så tegning er vedhæftet ”Killswitch ver 1”.

Ideen er at kredsløbet mellem receiver, alarm, og servo er konstant sluttet, når relæspolen er strømløs. Men så snart Bindplug forbindes til pin header, sluttes kredsløbet til relæspolen, og bryder kredsløbet mellem receiver og alarm, og slukker dermed alarmen. Alarmen aktiveres blot ved at fjerne Bindplug, ikke noget med at rode rundt og montere/afmontere stik til receiver, eller batteri.

Kan se man kan købe en Killswitch i samme stil, dog strømforsynes det jeg tror er et relæ, direkte fra batteri via separat forbindelse. Og det er så her min tvivl om egen idés genialitet er opstået. Kan I se noget problem i at strømforsyne, både alarm/servo, og relæspole fra samme strømkilde (receiver)? Når spolen er strømløs, er der kun forbrug til servo via alarm, og så snart relæspolen spændingssættes, afbrydes forbindelse til alarmen, og forbruget er derefter kun til relæ-spolen.

Det var originalindlægget, ideen fra medlem af RC forum, er at lade + positiv være direkte forbundet med hanstikket til servomotor, således at der altid er forbindelse til servomotor, selv når alarmen er afbrudt. Mit første spørgsmål er så, skal der så også stadig være en forbindelse mellem alarm og servomotor, når servomotor forsynes direkte, se vedhæftede tegning ”Killswitch ver 2”? Jeg tænkte mest på om der foregår nogen form for tilbagemelding fra servomotor til alarm?

Sidste spørgsmål, jeg er som skrevet intet elektronik-geni, men mere mekanisk funderet, derfor løsningen med leaded relæ. Har også lavet en version med Micro switch, som bryder kredsløbet når den mekanisk påvirkes af Bindplug. Den løsning virker dog lidt for hjemmestrikket, og teoretisk ustabil. Men tilbage til den nuværende version, jeg er ret sikker på at mit klodsede relæ (måler 10x18x22mm), både den fysisk størrelse, og mht. vægt (er til RC fly i den mindre ende), kan laves både smartere, lettere, og med mindre indbygningsprofil, på print med SMD komponenter, er der nogen i dette forum som laver den slags bestillingsopgaver?


Carsten
20
Arduino & Lign. / Sv: Arduino og stor 7 segment
« Nyeste indlæg af gsborn Dato April 06, 2018, 19:50:41 »
Hej Niels
Tror ikke du få problemer, men du kan ja altid laven en ekstern strømforsyning udlukkende for 7-segment cifre.  Her er det ja også  databladet som fortæller dig hvor meget volt de skal bruge.
Jeg køre en 4 ledmatrix som denne, linket følger dig til bangood hjemmeside og ledmatrix : goo.gl/fZRRgq uden problemer med 5v fra en arduino nano clone.
https://www.instructables.com/ kan man søge og få gode ideer.
Sider: 1 [2] 3 4 ... 10