Nylige indlæg

Sider: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Off Topic / Sv: Hjerterfri (Kortspil)
« Nyeste indlæg af edderkop Dato Marts 01, 2019, 20:20:28 »
Det hedder 'King of hearts'. Kan også spilles online her
https://netspil.dk/hjerterfri/
22
Strømforsyninger - Omformer - Inverter / Sv: 12V gløderør, højere temperatur
« Nyeste indlæg af dani8303 Dato Marts 01, 2019, 15:07:06 »
Du skal huske at strømmen afhænger af spændingen, da ohms lov siger at R = U/I. Forsimplet betyder det at hvis du fordobler spændingen, så fordobler du også strømmen. Helt så simpelt er det dog ikke. Når gløderøret bliver varmere stiger modstanden, hvorved strømmen vil falde. Derfor vil du også se gløderøret bruge mest strøm når det er koldt. Lad os antage at gløderøret bruger 5A(rent gætteri) ved 12V når det er koldt (0 grader). Det er altså lige meget om din strømforsyning kan levere 6A eller 100A, fordi gløderøret bruger stadig kun 5A. Modstanden i kold tilstand ville da være 12V/5A =  2,4ohm. Din effekt(og dermed varme) du afsætter i gløderøret ville da være 12V x 5A = 60W.

Satte du nu 24V på i stedet ville strømmen da blive I = 24V / 2,4ohm = 10A. Altså dobbelt spænding giver dobbelt strøm. Din effekt ville da blive 24V x 10A = 240W. Dobbelt spænding giver altså 4 gange så meget effekt(varme per tid).

Har du overvejet en anden varmekilde, da gløderøret varmer meget på en lille overflade. Du kunne jo vikle en lang tynd ledningen om et olierør med cirkulation.

På din 12V forsyning, hvad er spændingen når gløderøret er tilsluttet? Hvis det er 12V når gløderøret er tilsluttet, så får du ikke en skid ud af at købe en 12V forsyning der kan levere flere ampere.
23
Strømforsyninger - Omformer - Inverter / Sv: 12V gløderør, højere temperatur
« Nyeste indlæg af Congame Dato Marts 01, 2019, 09:02:24 »
@dani8303
Jeg skal bruge det til en lille dieselmotor som skal starte og stoppe flere gange i løbet af dagen i et meget koldt miljø, så jeg skal ha lavet et system hvor olien cirkulere og bliver holdt på en vis temperatur, så det ikke er for hårdt for motoren at starte hver gang.
Tænker du bare at øge volt er vejen frem? Hvor gløderøret normalt bliver brugt, på en traktor, er det jo 12v men selvfølgelig med flere ampere til rådighed...

@Jesper_Munkholm
Jeg syntes bare ikke jeg kan finde nogle 12v strømforsyninger der giver særligt mange ampere... Det skal siges at jeg forsøger at lave det med hvad jeg lige har liggende af dele, men kan selvfølgelig blive nødt til at skulle ud og investerer i nye.
24
Strømforsyninger - Omformer - Inverter / Sv: 12V gløderør, højere temperatur
« Nyeste indlæg af Jesper_Munkholm Dato Februar 28, 2019, 22:24:23 »
Flere ampere!!  ;)
25
Strømforsyninger - Omformer - Inverter / Sv: 12V gløderør, højere temperatur
« Nyeste indlæg af dani8303 Dato Februar 28, 2019, 22:07:07 »
Hej
Hvad skal gløderøret varme op? Umildbart burde du let kunne opnå en højere temperatur, ved at tilføre højere spænding. Har du prøvet med 24v eller 36v?
Hilsen Daniel
26
Strømforsyninger - Omformer - Inverter / 12V gløderør, højere temperatur
« Nyeste indlæg af Congame Dato Februar 28, 2019, 20:43:46 »
Hej Allesammen,

Jeg har gang i et lille projekt hvor en af komponenter er et 12V gløderør (forvarmer) fra en traktor,

Jeg har brug for hjælp til hvordan jeg opnår højere temperatur end det jeg måler du.

Jeg ønsker at strømkilden er en 230v strømforsyning og har prøvet med en 12V 5A, men der er ligesom ikke rigtigt nok “juice”...
Temperaturen når kun op på omkring 50-60 grader, men jeg skal bruge mellem 150-190 grader med mulighed for at justere den.

På forhånd tak

Søren
27
Jobs / Sv: hjælp til reparation af motorstyreenhed til løbehjul
« Nyeste indlæg af Jesper_Munkholm Dato Februar 26, 2019, 06:09:25 »
Har du søgt model nummer på eBay? Mener ikke de koster ret meget!  ;)
28
Jobs / Bombe til counterstrike paintball spil
« Nyeste indlæg af Classic paintball Dato Februar 25, 2019, 18:09:44 »
Hej alle
Jeg søger her igennem hjælp til at lave en bombe til counterstrike paintball spil.

Vi ”Classic paintball” har godkendelse til at bruge det der hedder scenefyrværkeri, og har spillet counterstrike spillet med fyrværkeri, men pga. brandfare specielt sidste år, er vi stoppet med dette scenariespil.
Selve afskydningen af bomben (en røgbombe med knald effekt) foregik 2m over jorden i en metalbeholder. Bombe delen, var en metalkasse med digitalur, stopknap og en hovednøgle, samt lyd.
Det er et meget intens spil, adrenalinen pumper derudaf når teroristerne har aktiveret bomben og skal forsvare den samtidig med uret tæller ned, akkompagneret af bib lyder der bliver hurtigere og hurtigere jo tætter den kommer på sprængning.
De spiller der har prøvet at spille counterstrike spillet, efterspørger det, og vi vil meget gerne se om vi kan tilbyde det igen.

Bomben skal indeholde:
Nedtællings- / Digital-ur - Uret indstilles til antal minutter inden sprængning før start af spillet
Armering /desarmerings knap
Bekræftelseknap for indstillinger
Hovednøgle (til/fra strøm til elektronik (nøgle som kun instruktørene har))
Skal kunne udsende bib lyde under nedtælling til sprængning
Afspille lyde: bombebrag, lyd for Armering / desarmering, horn lyd
Køre på batteri.
Vandtæt.

Funktionalitet:
1) Bombeboksen tændes ved at dreje hovednøglen
2) Antal minutters nedtælling angives ved gentagne tryk på en af knapperne (1 min -30 min (starter forfra med 1 efter 30))
3) Sidst angivne antal minutter foreslås automatisk
4) Bekræft antal minutter nedtælling ved at trykke på den anden knap
5) Antal sekunder for armering/disarmering angives ved gentagne tryk på en af knapperne (1-120 sekunder, starter forfra med 1 efter 120)
6) Sidst angivne antal sekunder foreslås automatisk
7) Bekræft antal sekunder for armering/disarmering angives ved tryk på den anden knap
8) Bomben er hermed i spil
9) Når en spiller ankommer til bomber trykkes armeringknappen ned, imens afspilles en lyd og uret tæller ned i sekunder for armering (som angivet i punkt 5).
10) Hvis knappen slippes før armeringen når 0, startes forfra næste gang knappen trykkes ned.
11) Når armeringsknappen har været trykket ned i det forudindstillede antal sekunder begynder bomben at bippe (i højtalere og fra boksen) og tælle ned fra det forudindstillede antal minutter (angivet i punkt 2)
12) Jo kortere der til sprængning jo kortere mellem biblyde. Uret går nedaf og viser hele tiden hvor mange minutter og sekunder der er til sprængning.
13) Når armeringsknapper er sluppet bliver den til en disarmeringsknap.
14) Hvis ikke disarmeringsknappen trykkes ned før nedtællingen når 0:00 sprænger bomben (Bombe sprængningslyd i boks og højtalere). Herefter nulstilles bomben til nyt spil, med samme indstillinger (fra punkt 8)
15) Hvis disarmeringsknappen trykkes ned inden sprængning afspilles lyd for disarmering og sekunder for disarmering tæller ned.
16) Slippes disarmeringsknappen før tiden for disarmering når 0, fortsætter bomben med at tælle ned. Og disarmeringstiden starter forfra næste gang knappen trykkes ind.
17) Hvis disarmering nås afspilles horn lyd. Herefter nulstilles bomben til nyt spil, med samme indstillinger (fra punkt 8).
18) Hovednøglen indsættes og drejes for at slukke alt elektronikken.

Skal kunne tilsluttes højtaler der bliver opsat rundt om på banen, så uanset hvor du befinder dig er du klar over status på spillet.

Bombestederne bliver stationære.

Til lidt inspiration har jeg lagt et billede op af vores gamle bombekasse, den måler: 40cm høj, 20cm dyb, 30cm bred. http://www.classic-paintball.dk/galleri neders på siden.

Du behøver ikke at montere delene i en kasse/boks, men evt. levere tingene samlet, så vi selv kan montere det, men det er alt sammen noget vi kan snakke om.

Vi ønsker pt. 4 stk. 2 til spil og 2 i reserve.

Lad høre fra dig hvis det har vakt din interesse.

Med venlig hilsen.
Jan L.
Tlf. 23288646
www.classic-paintball.dk
29
Jobs / Sv: hjælp til reparation af motorstyreenhed til løbehjul
« Nyeste indlæg af dani8303 Dato Februar 25, 2019, 12:15:36 »
Bor nemlig i Nordjylland. Har du et billed af den?
30
Jobs / Sv: hjælp til reparation af motorstyreenhed til løbhjul
« Nyeste indlæg af jesper_j Dato Februar 25, 2019, 09:21:08 »
København/Nordsjælland, men jeg sender den gerne.
Sider: 1 2 [3] 4 5 ... 10