Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Beskeder - brostenen

Sider: [1]
1
Dit Projekt / Sv: Hjemmebygget Commodore64
« Dato: April 01, 2021, 21:27:26 »
Fedt projekt!!  ;)
Har du købt hele sættet fra Tindie? Eller?

Tak. :-)

Jeg købte boardet på Tindie med de få dele der fulgte med. Det var elektrolyt kondensatorer og så modstande. Men ikke mere end det. Så købte jeg alle de sidste ting rundt omkring. Jeg har fået dele fra holland, england, tyskland og italien. Kabinettet er købt ved nogen som kalder sig pixelwizard, men det lader til at de ikke vil producere mere. Tastaturet er noget jeg havde liggende i forvejen. Det kræver rigtig meget søgning efter delene, da der ikke findes noget decideret kit med alt.

2
Dit Projekt / Sv: Hjemmebygget Commodore64
« Dato: Marts 31, 2021, 11:53:40 »
Brune gummi fødder....

3
Dit Projekt / Sv: Hjemmebygget Commodore64
« Dato: Marts 31, 2021, 11:53:05 »
Orange power-led....

4
Dit Projekt / Sv: Hjemmebygget Commodore64
« Dato: Marts 31, 2021, 11:51:00 »
Jeg poster også lige de sidste billeder....

5
Dit Projekt / Hjemmebygget Commodore64
« Dato: Marts 31, 2021, 11:49:52 »
Hjemmebygget C64 revision 250466 (1986 modellen), bygget med så mange nye dele som overhovedet muligt. Jeg har kun genbrugt meget få dele, så som DB9 porte, tastaturet, Cartridge slot bøjlen og sådan noget. Det meste er helt nyt, eller har ligget ubenyttet på lager siden produktion. Selve kabinettet er støbt i moderne sort plastik på de originale støbeforme fra 1986.

Det er mit første større projekt siden jeg byggede en variabel strømforsyner i valgfag i folkeskolen, tilbage omkring 1991 eller noget i den retning. Jeg er mest stolt af at det lykkedes uden at lave lodde fejl overhovedet.

Billedet af boardet er fra lige før den var færdig. Jeg loddede bøjlen i den 19 marts 2021, og derfor er det den dag jeg havde færdiggjort maskinen.

6
Generel Elektronik / Sv: Identifikation af Zener Diode
« Dato: Marts 03, 2021, 15:19:50 »
Problem løst andet sted på nettet....

7
Generel Elektronik / Identifikation af Zener Diode
« Dato: Marts 03, 2021, 11:48:08 »
Hej alle.
Jeg er i gang med at bygge en Commodore64 fra bunden af, og jeg er kørt fast ved identifikation af to Zener Dioder. De lå begge i den samme pose, men de var ikke indeviduelt markeret med hvad der er hvad. De skal monteres på boardet på positionerne CR1 og CR2. På posen som jeg har modtaget, er de angivet med følgende ratings:

 - 0.5W 2.7V
 - 0.5W 6.8V

De har begge to forskellige udseender, men da de kom i samme pose, og jeg ikke ved ret meget om ZenerDioder, så er jeg på herrens mark her. Jeg ved kun hvordan de skal installeres men ikke hvordan jeg identificerer dem. Alt hvad jeg kan finde ud af, er at den orange-røde har 235 skrevet på sig.

Som udgangspunkt vil jeg mene at den grålige er 6.8V udgave, men det er kun en formodning jeg har, uden at kunne sige hvorfor. Men hvis nogen kunne hjælpe mig, ville jeg sætte mega stor pris på det. :-)

Jeg har vedhæftet et billede af begge dioder, side om side.

8
Generel Elektronik / Spørgsmål om MeanWell RT-50b strømforsyner.
« Dato: Februar 13, 2019, 00:16:04 »
Hej alle.
Jeg er på udkig efter en passivt kølet strømforsyner, og har fundet en såkaldt MeanWell RT-50b. Nu er spørgsmålet jeg har, omkring hvor god regulering der er på alle udgangene.

Det er denne her:
https://www.meanwell-web.com/en-gb/ac-dc-triple-output-enclosed-power-supply-output-rt--50b

Er det tilfredsstillende med henblik på alle udgangene, hvis jeg skal bruge en med god regulering til erstatnings strømforsyner i gamle veteran computere. Eksempelvis Amiga'er, som kræver god regulering på 5volt linje.

9
Jeps... Fandt ud af det på den hårde måde (av min finger, det brændte)
Der var ikke problemer, før jeg sluttede den til bundkortet, men så hylede den også.
Utroligt at den stadig fungerer. Hehe.

Jeg har opsnuset en LM337 løsning som jeg vil se om ikke fungerer.
http://ibration.headcrank.com/LM337Calc.php?Vout=-5&R1=240

10
Lidt mere....

11
Lidt update.... Stadig meget noob her. Anyway.

Jeg modtog sådan en converter med variabel output, og hvis man skal have negativ output skal man bare montere gnd på +output og negativ volt på -output. Med andre ord, så monterer man bare omvendt.

Jeg slagtede et 20 til 24 pin ATX kabel, og brugte +12volt samt en GND, som input, og forbandt -out med den hvide ledning på bundkorts siden af kablet.
Og det er her problemet begynder. Hvilken GND skal jeg vælge at forbinde til +out?

Hvis jeg tager en GND på bundkorts siden af ATX kablet og fyrer op under et gammelt ATX bundkort med ISA slot, så begynder converteren at skrige og hyle, samt den overopheder.
Hvis jeg monterer den på en GND der kommer direkte fra PSU'en, så melder den 0 volt, hvis jeg måler mellen den hvide på bundkortssiden og en GND andre steder (4-pin molex, og alle andre steder). Hvad gør jeg forkert?


12
Hej jan.
Jo... Den jeg smed et billede op af, tager 12 5 eller 3.3 volt positiv ind (kan ikke huske helt hvad det er), har sort som GND til ATX strømforsyneren og smider negativ 5 volt ud på hvid. Den hvide's gnd, er gnd på motherboardet.

Jeg har spurgt til den på eBay, og efter lidt snak frem og tilbage, mener jeg at have fundet ud af hvordan det skal gøres.... Dog sletter jeg ikke denne tråd, da jeg skal have et sted at rapportere om det fungerer korrekt.

Jeg har desværre ikke udstyr til at checke om den's output bliver såkaldt "dirty" eller hvad det nu var en på retro forum'et sagde det var. Han skrev på engelsk, og jeg kender ikke det danske udtryk. Han snakkede om at SB-Pro, Roland ISA kort, IBM music feature card og andre af de gamle kort, benytter negativ 5 volt og derfor ville der komme for meget knas og støj på lydudgangen. Hvis -5volt ikke er såkaldt ren.

Jeg ville mene at det kan løses med nogle kondensatorer.

Jeg skal se om jeg ikke kan producere et enkelt eksemplar i alt (den helt færdige konverter, der både kan benyttes i Socket Super 7 platform samt de gamle AT boards der er sådan nogle som 386/486).
Hvis det hele lykkedes, skal jeg have lavet en lille byggetegning, som folk kan lave deres egen efter. Gider sgu ikke alt det der bøvl med at lave og eller sælge færdige convertere til mine med-retro-entutiaster. Bliver alt for bøvlet. Så hellere lave en gør det selv guide.

13
Men hvorfor fungerer det så med en konverter som denne her, der sidder på en ATX til AT converter? Det er fra en ATX til AT converter kabel, der fungerer i praksis. Eneste forskel er at jeg vil se om jeg ikke kan lave det selv. Eller rettere, se om jeg ikke kan gøre det billigere og ud af dele der er nemmere at finde end selve det oprindelige kabel.

Det oprindelige kabel billedet af converteren er fra, er i linket her.
Og taget prisen i betragtning, og at der skal betales moms oven i hatten, samt forsendelsens pris. Så kan det godt betale sig at lave den selv.

http://www.ebay.com/itm/ATX-20-PIN-to-AT-P8-P9-CONVERTER-WITH-5V-ON-OFF-SWITCH-DUMMY-LOAD-USA-MADE-/251025150787?hash=item3a7243d343:m:mWB2OPbZuFSqkmHj4SuUliA

14
Hej...
Tusinde tak, men jeg har undersøgt det lidt og har fundet ud af at sådan en converter hedder en stepdown buck converter, som er mega billig på eBay.

http://www.ebay.com/itm/DC-DC-Buck-Step-Down-Converter-Regulator-Power-Supply-Module-3-3v-5v-9v-12v-3A-/122050107357?var=&hash=item1c6ac0d7dd:m:mTkMdgP4g18r-iGIGSD69UA

Ifølge beskrivelsen af produktet, kan jeg give den 12 volt fra strømforsyneren, og ifølge beskrivelsen få negativ 5 volt ud. Men det kræver et diagram for hvordan jeg kobler det rigtigt sammen. Det er noget med at jeg skal forbinde noget til noget andet, eller rettere lave en lus mellem to punkter. Men hvordan?

Som sagt. Så er jeg meget noob i svagstrøm, og har sidst brugt det i 2003. Da jeg var under uddannelse. Så min erfaring ligger på "vi laver en diodebro" niveau.

15
Hej alle. Jeg er ny her på forummet.

Jeg sidder med et lille projekt jeg gerne vil lave, som er relateret til gamle computere.
Jeg har brug for at kunne trække minus 5 volt ved 0.5 ampere.

Årsagen er at der skal benyttes -5volt i 20/30 år gamle computere, som ikke findes på moderne strømforsynere. Jeg har selv bygget en ATX til AT PSU omformer, men for at den skal kunne benyttes, skal jeg også benytte en ATX PSU med -5v rail.
Moderne ATX strømforsynere har ikke -5v rail, og det forsvandt efter ATX 1.3 eller noget.

Jeg mener ikke det kan tages fra -12 volt, da der i forvejen er for få ampere at tage fra.
Så derfor skal det kunne tages fra følgende rail's:

+3.3v 30a
+5v 28a
+12 18a

Jeg har set en converter på ebay til få knaster, som ændrer +5v til -5v, men problemet med denne converter, er at man maks kan trække 0.2a og derfor kan jeg ikke slippe nemt og bekvemt om det ved at købe den. Jeg skal med andre ord bygge den selv.

Findes der et nemt diagram på nettet, som jeg kan bygge mig en converter/omformer efter? På forhånd tak for hjælpen.

Sider: [1]