Nylige indlæg

Sider: 1 ... 8 9 [10]
91
Strømforsyninger - Omformer - Inverter / Hvilken modstand skal der til?
« Nyeste indlæg af Yomellamo Dato April 12, 2018, 12:26:42 »
Hej,

Jeg skal bruge en modstand til et lille projekt med nogle udendørslamper og vil høre om I kan hjælpe :)

Jeg har nogle lamper, med 2x3 LED i serie (3 der lyser op og 3 ned). Jeg vil gerne fjerne 3 af dem (dem der lyser opad) og erstatte med en modstand. Der er 230 volt standard ind i lampen til en hvid omformer. Derfra er der udgangsstrøm til dioderne på 23 V og 0,35A. Dioder er på 1W hver, og jeg vil som sagt gerne fjerne 3.

Hvilken modstand skal sættes ind før de 3 dioder for at erstatte de 3 jeg har fjernet?

På forhånd tak!
92
Effektforstærkere / hjælp til at bygge en rørforstærker
« Nyeste indlæg af rørenemusik Dato April 11, 2018, 22:41:11 »
Jeg gerne bygge en rørforstærker ud fra et byggesæt (kit) - se link nederst. Jeg har ingen decideret elektronik-erfaring, så det er noget intimiderende at gå i gang med at lodde uden noget omfattende kendskab til el-lære og andre nødvendige færdigheder. Man kan måske bare gå i gang og håbe på det bedste og måske også blive belønnet med det "held" der kræves, men jeg vil gerne gå forsigtigt og sikkert frem. Det er også faren for at få kraftig strøm gennem kroppen, som man skal være påpasselig med, har jeg læst.
Er der en som ved, hvordan jeg kan komme videre, dvs. hvordan jeg kan oparbejde den nødvendige viden til at komme i gang med projektet. Hvis jeg kan få hjælp fra en som har bygget en rørforstærker, så vil det være helt optimalt og vil blive meget påskønnet. Hvis der afholdes kurser/workshops i emnet, så vil jeg gerne deltage i et sådan, men mindre kan måske også gøre det?
Jeg har lige registreret mig som bruger her hjemmesiden, så jeg ved ikke om der findes noget i stil med det jeg efterspørger, eller om man skal "læse sig til det hele selv". 

Rørforstærkeren: Edison 60
http://www.audion.co.uk/Kits/kitsbuy.html

93
R/C & Modeltog / Killswitch til RC fly finder alarm
« Nyeste indlæg af RCarsten Dato April 09, 2018, 10:23:53 »
Er ikke den store svagstrøms haj, men jeg har alligevel kastet mig ud i et projekt. Jeg har fået meget brugbart svar i RC forum, og en yderligere ide fra et medlem. Men jeg er typen med livrem og seler, så jeg kunne godt tænke mig en ”second opinion” (eller flere:-), nedenstående er originalindlægget fra RC forum.

Mit ønske er en flightfinder alarm med killswitch, jeg har teoretiseret, og efterprøvet teorien, og det virker. Er blot lidt i tvivl om jeg kan ødelægge noget med min opsætning.

Har købt en billig flightfinder alarm i Kina (ca. 6,- kr.), modellen er den type som skal sidde mellem receiver, og servo. Alarmen registrerer signaler til den pågældende servo, og ved mere end 1 minuts inaktivitet på kanalen aktiveres bip alarmen (det er nu nærmere 2 minutter).

Alarmen kan kun deaktiveres helt, ved at afbryde strømmen, og det er så her min killswitch/omvendte killswitch kommer ind i billedet.

Jeg har forbundet + fra receiver til NC på et 5VDC relæ, og videre til et af de yderste ben på en 3 bens han-pin header. Og fra benet i modsatte side af pin header, forbundet + videre til spolen på relæet, således at brug af en Bindplug/Parringsstik slutter + kredsløbet til spolen. Fra COM på relæet er + ført videre til alarmen. - fra receiver er forbundet til anden ende af relæspolen, og videre til alarmen. Signal forbindelse går direkte fra receiver til alarm. Faktisk svært at beskrive, så tegning er vedhæftet ”Killswitch ver 1”.

Ideen er at kredsløbet mellem receiver, alarm, og servo er konstant sluttet, når relæspolen er strømløs. Men så snart Bindplug forbindes til pin header, sluttes kredsløbet til relæspolen, og bryder kredsløbet mellem receiver og alarm, og slukker dermed alarmen. Alarmen aktiveres blot ved at fjerne Bindplug, ikke noget med at rode rundt og montere/afmontere stik til receiver, eller batteri.

Kan se man kan købe en Killswitch i samme stil, dog strømforsynes det jeg tror er et relæ, direkte fra batteri via separat forbindelse. Og det er så her min tvivl om egen idés genialitet er opstået. Kan I se noget problem i at strømforsyne, både alarm/servo, og relæspole fra samme strømkilde (receiver)? Når spolen er strømløs, er der kun forbrug til servo via alarm, og så snart relæspolen spændingssættes, afbrydes forbindelse til alarmen, og forbruget er derefter kun til relæ-spolen.

Det var originalindlægget, ideen fra medlem af RC forum, er at lade + positiv være direkte forbundet med hanstikket til servomotor, således at der altid er forbindelse til servomotor, selv når alarmen er afbrudt. Mit første spørgsmål er så, skal der så også stadig være en forbindelse mellem alarm og servomotor, når servomotor forsynes direkte, se vedhæftede tegning ”Killswitch ver 2”? Jeg tænkte mest på om der foregår nogen form for tilbagemelding fra servomotor til alarm?

Sidste spørgsmål, jeg er som skrevet intet elektronik-geni, men mere mekanisk funderet, derfor løsningen med leaded relæ. Har også lavet en version med Micro switch, som bryder kredsløbet når den mekanisk påvirkes af Bindplug. Den løsning virker dog lidt for hjemmestrikket, og teoretisk ustabil. Men tilbage til den nuværende version, jeg er ret sikker på at mit klodsede relæ (måler 10x18x22mm), både den fysisk størrelse, og mht. vægt (er til RC fly i den mindre ende), kan laves både smartere, lettere, og med mindre indbygningsprofil, på print med SMD komponenter, er der nogen i dette forum som laver den slags bestillingsopgaver?


Carsten
94
Arduino & Lign. / Sv: Arduino og stor 7 segment
« Nyeste indlæg af gsborn Dato April 06, 2018, 19:50:41 »
Hej Niels
Tror ikke du få problemer, men du kan ja altid laven en ekstern strømforsyning udlukkende for 7-segment cifre.  Her er det ja også  databladet som fortæller dig hvor meget volt de skal bruge.
Jeg køre en 4 ledmatrix som denne, linket følger dig til bangood hjemmeside og ledmatrix : goo.gl/fZRRgq uden problemer med 5v fra en arduino nano clone.
https://www.instructables.com/ kan man søge og få gode ideer.
95
Andet analog relateret / Konvertering af spænding
« Nyeste indlæg af knaldeglad Dato April 06, 2018, 12:26:32 »
Hej Alle.
Jeg har et lille problem jeg ikke kan se mig ud af, håber i kan hjælpe  jeg har en dataopsamler der har en analog indgang i området +-5V  altså et spænd på 10V med en opløsning på 12bit

Jeg har en sensor der aflevere 0-10V  hvordan kan jeg udnytte alle 12 bit altså hele området fra de -5V og op til 5V som min dataopsamler har på den A/D indgang.

På forhånd tak.. 
96
Arduino & Lign. / Arduino og stor 7 segment
« Nyeste indlæg af Niels Gundesen Dato April 05, 2018, 11:10:43 »
Hej.

Jeg er ved at bygge et stop-ur med 4 cifte.

Jeg vil gerne have nogle store 7-segment cifre, men så overstiger spændingen arduinoens max udgangsspænding på 5v.

Er der nogen, som har erfaringer med dette, og ved, om man kan sætte en forstærker ind i mellem udgangen og 7-segmenterne?

Jeg vil gerne have en sammensætning, som denne - bare med større 7 segmenter :

7-segmenterne:
https://dk.rs-online.com/web/p/lysdiode-led-displays/2359045/

Styringen:
https://www.sunfounder.com/learn/lesson-17-stopwatch-4-digit-7-segment-display-rfid-v1-0-for-arduino.html

Er der nogen, der har erfaringer på dette område?
97
Generel Elektronik / Sv: Støj fra maskinen
« Nyeste indlæg af Jesper_Munkholm Dato Marts 30, 2018, 23:15:59 »
Hvor i landet bor du?
98
Generel Elektronik / Sv: Støj fra maskinen
« Nyeste indlæg af knudr Dato Marts 30, 2018, 11:45:28 »
Nej, det har jeg så ikke.
Er der en god metode, som hobbymanden kan bruge, uden at spørge installatøren? Jeg er ikke bange for at rode i installationen.
Knudr
99
Generel Elektronik / Sv: Støj fra maskinen
« Nyeste indlæg af Jesper_Munkholm Dato Marts 29, 2018, 13:55:36 »
det ser jo fint ud, ved ikke lige hvad det er der støjer....
har du fået kontrolleret jordforbindelsen i den faste installation?
100
Generel Elektronik / Sv: Støj fra maskinen
« Nyeste indlæg af knudr Dato Marts 18, 2018, 15:32:22 »
Så har jeg taget billeder, og håber det hjælper....
Knudr
Sider: 1 ... 8 9 [10]