Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Beskeder - Jakobsen

Sider: [1] 2 3 ... 15
1
Generel Elektronik / Sv: Sodavands automat
« Dato: Marts 21, 2019, 21:46:12 »
Hej A5ive

Jeg har ikke læst manualen men blot skimtet den og  set at den er fra 1997 og formoder så også at dit indkast så har nogle år på bagen og måske er lidt slidt.

Man kan købe nogle rimeligt billige indkast på nettet som du måske kan implementerer istedet for at bruge en masse tid,bøvl

Lidt links til inspiration

https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=m570.l1313&_nkw=143148329509&_sacat=0
https://www.sparkfun.com/products/11636
https://www.sparkfun.com/products/11719
https://www.youtube.com/watch?v=Dyun1xjKqc4

Eller måske lave noget mobilpay der trigger automaten

2
Generel Elektronik / Sv: HJÆLP til digital scope betjening
« Dato: Marts 21, 2019, 18:47:05 »
Hej  jar

På et analogt scope og sætter triggert til normal og fjerner signal bliver skærmen sort indtil signaler kommer tilbage og overskrider trigger punktet.

På det digitale scop har du det sidste billede stående til der kommer en ny trigger  i normal mode.

Lyder nu egentlig meget normalt

Har du set den youtube video om trigger af dit scop som jeg linkede til tidlige her i tråden?

Opfører dit scop sig som i videoen, eller er det anderledes?

Btw du har også en "Hold Off" justering der "blokere" for ny trigger i en justerbar periode, prøv evt at justere den til 0



4
Generel Elektronik / Sv: HJÆLP til digital scope betjening
« Dato: Marts 18, 2019, 10:10:40 »
Som sagt har jeg et andet scope (Keysight DSOX2014A) , det kan sagtens opføre sig som et analogt scope.

Prøv at lave en auto set uden noget signal på proben så vil jeg tro at scope tigger hele tiden på støj og dermed ikke "fryser".

Jeg tror ikke at en FW update vil ændre på det du snakker om og jeg tror egentlig heller ikke at Tektronix laver et scope der ikke er funktions dygtigt når de sender det på market så det må være en settings ting der kan ændres.

Prøv et at se om der ikke er nogle review på scopet på youtube og se hvordan de bruger det.

Et sted der er godt for at diskurere måleinstumenter (og meget andet) er på http://www.eevblog.com/ og deres forum https://www.eevblog.com/forum/

5
Generel Elektronik / Sv: HJÆLP til digital scope betjening
« Dato: Marts 18, 2019, 09:18:48 »
problemet er jo at scopet viser noget signal der ER afsluttet og ikke eksisterer mere.

 :o Er det ikke lige det et digitalt storage  scope kan og skal?
Og som er fedt når man skal måle på en enkelte event der kun kommer en gang i melllem?

6
Generel Elektronik / Sv: HJÆLP til digital scope betjening
« Dato: Marts 17, 2019, 18:12:36 »
Hm.... som sagt har jeg et helt andet dital scope, men det plejer at være samme måde de virker på:

"Run" mode skifter om scopet hele tiden venter på en trigger hvis det er i "Run"
Hvis det er i"Stop" skifter det aldrig
Hvis det er i "Single" trigger det kun en gang (og er derefter i stop mode)

Triggr mode:
"Normal" her venter scopet på dit input overstiger dit Trigger punkt (den lille gule trekant i siden af skærmen)  f.eks virker det ved input at et test signal men stopper når der ikke kommer noget der triger

Der er også en test out hvor du kan koble din prope på så kommer der typisk en firkant puls som man bruger til at justere prober med... den kan du prøve at "måle" på

"Auto" vil instille så scopet trigger hele tiden så du altid vil se noget.

Der er typisk også en "Auto" knap hvor scoper selv vil indstille gain / time triggger mm for at man hurtigt kan komme i gang med a t se hvad der kommer ind... prøv evt den.

Håber du får gang i det. et digtalt scope skal man lige vende sig til men det kan afsløre så meget som et analog har svært ved så du skal nok blive glad for det  8)

7
Generel Elektronik / Sv: HJÆLP til digital scope betjening
« Dato: Marts 17, 2019, 11:09:21 »
Prøv at se side 10 i manualen

http://www.phys.uconn.edu/~eyler/phys3150/R/TBS1052B_User_Manual.pdf

Auto: The oscilloscope is in auto mode and is acquiring waveforms in the
absence of trigger.

8
Generel Elektronik / Sv: HJÆLP til digital scope betjening
« Dato: Marts 17, 2019, 09:49:20 »
Har et adet digitalt scope,  men prøv at skifte tigger fra "normal" til "auto"

9
Generel Elektronik / Sv: Hjælp til identificering af komponent
« Dato: Marts 05, 2019, 23:32:46 »
Umiddelbart ja, men vær omhyggelig med montering da det jo er 230volt du har med at gøre så det ikke pludseligt er nogen der får stød når de har gang i røremaskinen

10
Off Topic / Sv: God Jul og Godt Nytår til alle
« Dato: December 24, 2018, 16:40:19 »
Rigtig god jul til jer alle.
Kunne være fedt at få lidt mere aktivitet herinde. 😀

11
Højttalere / Sv: Harman kardon aktiv sub defekt.
« Dato: September 24, 2018, 15:32:58 »
Dejligt at det spiller  8)

12
Højttalere / Sv: Harman kardon aktiv sub defekt.
« Dato: September 19, 2018, 10:14:49 »
Det er jo skønt hvis der ikke er noget galt med forstærkeren, men hvis blot er et kabel problem  8)

13
Højttalere / Sv: Harman kardon aktiv sub defekt.
« Dato: September 17, 2018, 15:59:40 »
Hej

Du nævner at du har hvid og blå led lys der lyser?

I den service manual jeg har linket til taler de om en rød og grøn led i fejlsøgning flowchartet på side 15

Passer service manualen til den forstærker du har?

Hvis den gør så kan du jo følge deres troubleshooting

Der er super at du har + 15V på pin 4  og  - 15V på pin 11 (det kan du se på diagrammet på side 27)


Når du måler 48v fra din højttaler klemme er det fordi SPK- (pin1) er forbundet til GND
Den anden pin2 SPK+ går gennem relæ RL1 som skal beskytte højttaleren hvis der komme DC ud af POWER-AMP og det går der måske og derfor slår relæet fra og dermed ingen lyd.

btw. når du tænder kan du så høre om relæet slår til?

Kan du evt måle dc spænding ud af POWER AMP (før relæ) i forhold til GND?

Hvis der er fuld +V eller -V er fejlen formentlig op selve Power AMP modulet, måske Q10 eller Q11 er kortsluttet.

Du nævnet og at filteret i indgangen virker, hvordan ved du det?

14
Højttalere / Sv: Harman kardon aktiv sub defekt.
« Dato: September 10, 2018, 17:50:23 »
Blot på ic'en pin 4 og 11  i forhold til stel
Der er en forudsætning at de +15V og -15V er tilstede for at forstærkeren kan fungere ikke blot på IC'en men også til andre ting i forstærkeren

15
Højttalere / Sv: Harman kardon aktiv sub defekt.
« Dato: September 10, 2018, 08:45:41 »
For lige at forstå der helt
Du har en sub med indbygget filter og 3 forstærkere (en til sub og 2 til Left og Right)
Du har stadig fin lyd ud af Left og Right?
Edit... Left og Right er blot for at tappe signal til sub, så der er kun 1 amp i uniten (det hjalp med manual)

Dit billede er IC'en er en TL074 (4 x op amp)
Du kan finde datablad på den og så se med et voltmeter om du har + og - i forhold til stel
Et billede af al elektronikken i subben ville være fint (glem det fandt lige denne video)
https://www.youtube.com/watch?v=TeGe2VR4UdM sommåske kan inspirere dig  :o

Endnu bedre https://nohm.eu/schematics/Harman%20Kardon/SUB-TS11%20Service%20Manual.pdf en service manual  8)

Check de + -15V

Sider: [1] 2 3 ... 15