Nogen der ved hvad jeg gør forkert? (Læst 9042x)

Offline Danni-Hansen

  • µProcessoren
  • *
  • Indlæg: 544
  • Antal brugbare Indlæg: 17
    • Vis profil
Nogen der ved hvad jeg gør forkert?
« Dato: December 09, 2013, 14:38:46 »
Hej folkens.

Setup er rigtigt, og det er koden der laver ballade, flg. Er kode start til LED driver projektet, som senere skal styres.

Kode:
#include <Wire.h> 
#include <LiquidCrystal_I2C.h>
#include "DHT.h"

LiquidCrystal_I2C lcd(0x27,16,2);  // set the LCD address to 0x27 for a 16 chars and 2 line display
DHT dht;

void setup()
{
  lcd.init();                      // initialize the lcd 
  lcd.backlight();
  dht.setup(8); // data pin 2
}

void loop()
{
  delay(dht.getMinimumSamplingPeriod());
  float temperature = dht.getTemperature();
  lcd.print("temp");
  lcd.print(temperature);
  
  delay(2500);
  lcd.clear();
}
Mvh. Danni Hansen.

 

Offline bws

  • Lavpas filter
  • ****
  • Indlæg: 257
  • Antal brugbare Indlæg: 24
    • Vis profil
Sv: Nogen der ved hvad jeg gør forkert?
« Svar #1 Dato: December 09, 2013, 18:48:27 »
hey

hvad er problemmet når du eksekvere ? og hvad er den her DHT klasse ?

gætter på det er til en arduino ?

MVH

 

Offline Danni-Hansen

  • µProcessoren
  • *
  • Indlæg: 544
  • Antal brugbare Indlæg: 17
    • Vis profil
Sv: Nogen der ved hvad jeg gør forkert?
« Svar #2 Dato: December 09, 2013, 19:02:20 »
På LCD displayet som køres af 4 pins (5v og GND, samt A4 og A5 på arduino UNO) til et i2c board, som styre LCD'et, viser det sig som et tegn jeg ikke engang aner hvad er.

Den skriver:
Temperature*nan

* er erstattelsen for tegnet som jeg ikke kan gengive.
Mvh. Danni Hansen.

 

Offline Jesper_Munkholm

  • µProcessoren
  • *
  • Indlæg: 351
  • Antal brugbare Indlæg: 30
  • Alt er Volt
    • Vis profil
Sv: Nogen der ved hvad jeg gør forkert?
« Svar #3 Dato: December 09, 2013, 19:40:15 »
Kode:
 delay(dht.getMinimumSamplingPeriod());
  float temperature = dht.getTemperature();
  lcd.print("temp");
  lcd.print(temperature);
Skriver de to 'lcd.print' ikke bare oven i hindanden??

måske du mangler linieskift, fordi den laver overflow på linien!?? kun et gæt!
Kode:
lcd.begin(1, 2);
"Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime." :)

 

Offline Danni-Hansen

  • µProcessoren
  • *
  • Indlæg: 544
  • Antal brugbare Indlæg: 17
    • Vis profil
Sv: Nogen der ved hvad jeg gør forkert?
« Svar #4 Dato: December 09, 2013, 20:55:39 »
Hej Jesper.

Koden ser (efter dit forslag) sådan her ud:
Kode:
#include <Wire.h> 
#include <LiquidCrystal_I2C.h>
#include "DHT.h"

LiquidCrystal_I2C lcd(0x27,16,2);  // set the LCD address to 0x27 for a 16 chars and 2 line display
DHT dht;

void setup()
{
  lcd.init();                      // initialize the lcd 
  lcd.backlight();
  dht.setup(8); // data pin 2
}

void loop()
{
  delay(dht.getMinimumSamplingPeriod());
  float temperature = dht.getTemperature();
  lcd.print("temp");
  lcd.begin(1, 2);
  lcd.print(temperature);
  
  delay(2500);
  lcd.clear();
}

Og viser så det hele på samme linje, dog som opdatering, hvis man kan sige det sådan..?
Mvh. Danni Hansen.

 

Offline Jesper_Munkholm

  • µProcessoren
  • *
  • Indlæg: 351
  • Antal brugbare Indlæg: 30
  • Alt er Volt
    • Vis profil
Sv: Nogen der ved hvad jeg gør forkert?
« Svar #5 Dato: December 09, 2013, 21:06:58 »
hmm... har ikke rodet med LiquidCrystal_I2C, har du prøvet at lave andre sketchs? for at se om det er i I2C-delen den fejler!?
"Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime." :)

 

Offline Danni-Hansen

  • µProcessoren
  • *
  • Indlæg: 544
  • Antal brugbare Indlæg: 17
    • Vis profil
Sv: Nogen der ved hvad jeg gør forkert?
« Svar #6 Dato: December 09, 2013, 22:56:24 »
Vidste sig at jeg havde glemt noget så basalt som at connecte DHT11 måleren til GND, så den gav 'bare op'...

Nu står jeg så bare med en knap der ikke virker, og denne gang har jeg gået det igennem flere gange, ser mig fuldstændig blind.

Når jeg trykker på knappen der er sat til Pin 4, så skal den vise temperaturen i displayet, som virker nu, den viser dog ikke en brik..

Kode:
  #include <Wire.h> 
  #include <LiquidCrystal_I2C.h>
  #include "DHT.h"
  
  LiquidCrystal_I2C lcd(0x27,16,2);  // set the LCD address to 0x27 for a 16 chars and 2 line display
  DHT dht;
  
  int buttonPin = 4;
  
  void setup()
  {
    lcd.init();                      // initialize the lcd 
    lcd.backlight();
    dht.setup(8); // data pin 2
    pinMode(buttonPin, INPUT);
  }
  
  void loop()
  {
    
    int buttonSTATE = digitalRead(buttonPin);
    
    if(buttonSTATE == LOW){
      delay(dht.getMinimumSamplingPeriod());
      float temperature = dht.getTemperature();
      lcd.print("temp ");
      lcd.print(temperature);
      delay(2500);
    }
 }
« Senest Redigeret: December 09, 2013, 23:36:53 af Danni-Hansen »
Mvh. Danni Hansen.

 

Offline Jesper_Munkholm

  • µProcessoren
  • *
  • Indlæg: 351
  • Antal brugbare Indlæg: 30
  • Alt er Volt
    • Vis profil
Sv: Nogen der ved hvad jeg gør forkert?
« Svar #7 Dato: December 10, 2013, 16:50:11 »
har du pull-up på pin 4 det kan hjælpe!   

   *----knap----*----modstand----*
gnd               pin4                        +5v

hvis det giver mening!?  ;)
"Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime." :)

 

Offline Danni-Hansen

  • µProcessoren
  • *
  • Indlæg: 544
  • Antal brugbare Indlæg: 17
    • Vis profil
Sv: Nogen der ved hvad jeg gør forkert?
« Svar #8 Dato: December 11, 2013, 09:18:45 »
Sådanner, så fik jeg det til at virke :)
Mvh. Danni Hansen.

 

Offline Jesper_Munkholm

  • µProcessoren
  • *
  • Indlæg: 351
  • Antal brugbare Indlæg: 30
  • Alt er Volt
    • Vis profil
Sv: Nogen der ved hvad jeg gør forkert?
« Svar #9 Dato: December 11, 2013, 21:41:40 »
super! hvad var der galt?  :)
"Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime." :)

 

Offline Danni-Hansen

  • µProcessoren
  • *
  • Indlæg: 544
  • Antal brugbare Indlæg: 17
    • Vis profil
Sv: Nogen der ved hvad jeg gør forkert?
« Svar #10 Dato: December 12, 2013, 00:24:08 »
Endnu en dårlig opsætning :-/
Mvh. Danni Hansen.

 

Offline Jesper_Munkholm

  • µProcessoren
  • *
  • Indlæg: 351
  • Antal brugbare Indlæg: 30
  • Alt er Volt
    • Vis profil
Sv: Nogen der ved hvad jeg gør forkert?
« Svar #11 Dato: December 12, 2013, 18:58:07 »
men hey... som man siger: man lære bedst af sine fejl!  :)

jeg fejler ekstrem meget mht. programmering... men så lære jeg en masse, i processen med at få det til at spille!!  ;)
« Senest Redigeret: December 12, 2013, 19:00:20 af Jesper_Munkholm »
"Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime." :)

 

Offline Danni-Hansen

  • µProcessoren
  • *
  • Indlæg: 544
  • Antal brugbare Indlæg: 17
    • Vis profil
Sv: Nogen der ved hvad jeg gør forkert?
« Svar #12 Dato: December 12, 2013, 23:40:34 »
Hej Jesper.

Jeg forstår det bare ikke, var ellers ret sikker på at jeg havde sat det rigtigt op, må åbenbart have misforstået knappens funktion.. :S
Mvh. Danni Hansen.

 

Offline Jesper_Munkholm

  • µProcessoren
  • *
  • Indlæg: 351
  • Antal brugbare Indlæg: 30
  • Alt er Volt
    • Vis profil
Sv: Nogen der ved hvad jeg gør forkert?
« Svar #13 Dato: December 13, 2013, 17:27:52 »
lavede du den med pull-up så?  :)

de første opsætninger jeg lavede var uden pull-up.... og det "virkede"... for det meste....
nu roder jeg lidt med encoder, og der får man kun 'lort' hvis der ikke er pull-up med!
Af skade bliver man klog, sjældent rig! (sagde en klog mand en gang... den kan også bruges her, hvis rigdom er = tid med loddekolbe osv. osv.)  ;D
"Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime." :)

 

Offline Danni-Hansen

  • µProcessoren
  • *
  • Indlæg: 544
  • Antal brugbare Indlæg: 17
    • Vis profil
Sv: Nogen der ved hvad jeg gør forkert?
« Svar #14 Dato: December 16, 2013, 08:53:25 »
Brugte den kode jeg havde smidt op i tråden her, også brugte din opsætning.

Eller jeg lavede det da, så da jeg trykkede på knappen, så viste den temperaturen i et par sekunder.
Mvh. Danni Hansen.