Nogen der ved hvad jeg gør forkert? (Læst 9455x)

Offline bws

  • Lavpas filter
  • ****
  • Indlæg: 257
  • Antal brugbare Indlæg: 24
    • Vis profil
Sv: Nogen der ved hvad jeg gør forkert?
« Svar #15 Dato: December 17, 2013, 01:50:32 »
FYI:

hey vil lige sige at der faktisk findes en måde at bruge Atmels AVR intern pull-up system når du leger med arduino'en, se beskrivelsen her:

http://arduino.cc/en/Reference/PinMode

hvis du sætter det pågælende ben til parameteren "INPUT_PULLUP" vil du ikke have brug for pull-uppen eksternt men kun en evt. prel fjernelse ved hjælp af en høj kondsator værdi ;)

MVH

 

Offline Danni-Hansen

  • µProcessoren
  • *
  • Indlæg: 544
  • Antal brugbare Indlæg: 17
    • Vis profil
Sv: Nogen der ved hvad jeg gør forkert?
« Svar #16 Dato: Januar 12, 2014, 01:09:22 »
Hej og tilbage til dette emne.

Jeg har siddet med setup'et igen idag, og tænker lidt at jeg ville tilføje mit arduino Ethernet Shield til projektet, så alle data blev forbundet til et site med login (på www)

Problemet er, at hvis jeg en dag skal have det her projekt til at fungere, så skal jeg have data fra DHT11 til at blive sat direkte i en database på min website, som man kan aflæse v. login.

Nogen der har erfarring med emnet?

Jeg tænker lidt i stil med:
Arduino Mega 2560 + Arduino Ethernet shield + DHT11
Aflæsning hvert 30sek eller 60sek, tilføjet online til MySQL serveren, og derefter kan jeg altid programmer en masse web halløj i php.

Senere hen tilføjet andre komponenter.

Nogen der er frisk på sammenarbejde?
Kræver at man har arduino kenskab og interessen i at være med. Der kan dog forkomme pauser (Priotere I-K-K-E projektet som nr.1, grundet sygdom)
---
Når projektet engang er færdig, tænker jeg lidt i at lave et færdig print, hvor nogle af delene kan skiftes ud, fx. Et header plugin til flg. http://www.chip45.com/products/crumb2560-1.1_avr_atmega_module_board_atmega2560_usb_rs232_rs485.php
Også div. moduler kan sættes på og kobles af, afhængig i hvad man er interesseret i.

Forslag?
Mvh. Danni Hansen.

 

Offline gerd

  • µProcessoren
  • *
  • Indlæg: 898
  • Antal brugbare Indlæg: 95
    • Vis profil
    • Hjemmeside med nogle af mine projekter
Sv: Nogen der ved hvad jeg gør forkert?
« Svar #17 Dato: Januar 12, 2014, 11:28:41 »
Hej Danni,

>Nogen der er frisk på sammenarbejde?
Jeg hjælpe gerne. Her i forummet ... eller du laver dit projekt som et open-source projekt. Jeg arbejder gerne med Google Code og SVN. (Men har ingen problemer med andre systemer som Sourceforge eller Github ...)

Et år siden lavede jeg et projekt med et GSM modul. Det sendte hver 15 minutter data til en databse. Her er et skærmbillede af web-portalen. Du kan se strømforbruget i januar 2013:


gerd

 

Offline janengelbrecht

  • Op-amp
  • ***
  • Indlæg: 211
  • Antal brugbare Indlæg: 23
    • Vis profil
    • Personlig hjemmeside
Sv: Nogen der ved hvad jeg gør forkert?
« Svar #18 Dato: Januar 12, 2014, 17:12:06 »
Jeg kobler mig lige på projektet :) Sidder selv og roder med et Arduino m. Ethernetshield projekt der skal sende data fra LM35 temparatur sensor til en mysql server og via php vise det på en hjemmeside :)
Mit eneste problem pt. er at min stofanet forbindelse er baseret på et kabelmodem der ikke router servere til internet forbindelsen hvis de er koblet på en trådet forbindelse...kun via wifi...så ser ud til jeg skal købe et WiFi shield først :(

 

Offline Jesper_Munkholm

  • µProcessoren
  • *
  • Indlæg: 353
  • Antal brugbare Indlæg: 30
  • Alt er Volt
    • Vis profil
Sv: Nogen der ved hvad jeg gør forkert?
« Svar #19 Dato: Januar 12, 2014, 18:22:52 »
hej
jeg har lavet noget der ligner, til mit ølbrygning, bare uden sql delen.. så jeg er også med på en 'kigger'
det kunne da være fedt at have en graf eller noget i den stil (gærings temp osv osv)
:)
"Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime." :)

 

Offline janengelbrecht

  • Op-amp
  • ***
  • Indlæg: 211
  • Antal brugbare Indlæg: 23
    • Vis profil
    • Personlig hjemmeside
Sv: Nogen der ved hvad jeg gør forkert?
« Svar #20 Dato: Januar 12, 2014, 18:27:12 »
Ølbrygning ? :P Det vil vi have en artikel om :) Endelig noget der er RIGTIG interessant :P

 

Offline Danni-Hansen

  • µProcessoren
  • *
  • Indlæg: 544
  • Antal brugbare Indlæg: 17
    • Vis profil
Sv: Nogen der ved hvad jeg gør forkert?
« Svar #21 Dato: Januar 12, 2014, 18:33:10 »
Hej Jan.

Skift din LM35 ud med DHT serien, inten 11 eller lign, så kan du koble flere sensore på samme board... Det kan du såvidt jeg ved ikke med LM35.. Samt at LM35 køre på Analog læsning, hvor DHT køre på digital læsning :)

OG Gerd, total i orden :D

Jesper Kool også :)
Mvh. Danni Hansen.

 

Offline Jesper_Munkholm

  • µProcessoren
  • *
  • Indlæg: 353
  • Antal brugbare Indlæg: 30
  • Alt er Volt
    • Vis profil
Sv: Nogen der ved hvad jeg gør forkert?
« Svar #22 Dato: Januar 12, 2014, 18:33:29 »
det lyder som en ide Jan!

jeg skal brygge i næste weekend, så 'knipser' jeg lige nogle billeder  ;D

og hov... jeg bruger onewire fra dallas i mit setup.. det er præsist!
« Senest Redigeret: Januar 12, 2014, 18:35:49 af Jesper_Munkholm »
"Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime." :)

 

Offline janengelbrecht

  • Op-amp
  • ***
  • Indlæg: 211
  • Antal brugbare Indlæg: 23
    • Vis profil
    • Personlig hjemmeside
Sv: Nogen der ved hvad jeg gør forkert?
« Svar #23 Dato: Januar 12, 2014, 18:53:02 »
Og ja en digital (I2C f.eks.) temparatur føler er da interessant. At være afhængig af en A/D converter kan være en pestilens :) ... medmindre man har over 8 ved hånden man ikke bruger til noget ellers i en AVR f.eks :P

 

Offline gerd

  • µProcessoren
  • *
  • Indlæg: 898
  • Antal brugbare Indlæg: 95
    • Vis profil
    • Hjemmeside med nogle af mine projekter
Sv: Nogen der ved hvad jeg gør forkert?
« Svar #24 Dato: Januar 12, 2014, 19:40:55 »
Citér
det kunne da være fedt at have en graf eller noget i den stil
Jeg gjorde det med "morris.js" http://www.oesmith.co.uk/morris.js/

 

Offline Jesper_Munkholm

  • µProcessoren
  • *
  • Indlæg: 353
  • Antal brugbare Indlæg: 30
  • Alt er Volt
    • Vis profil
Sv: Nogen der ved hvad jeg gør forkert?
« Svar #25 Dato: Januar 12, 2014, 19:49:39 »
Citér
det kunne da være fedt at have en graf eller noget i den stil
Jeg gjorde det med "morris.js" http://www.oesmith.co.uk/morris.js/
det vil jeg lige se lidt på ved lejlighed! tak for linket
"Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime." :)

 

Offline gerd

  • µProcessoren
  • *
  • Indlæg: 898
  • Antal brugbare Indlæg: 95
    • Vis profil
    • Hjemmeside med nogle af mine projekter
Sv: Nogen der ved hvad jeg gør forkert?
« Svar #26 Dato: Januar 12, 2014, 20:08:54 »
Og når der er mere end en sensor, er mit forslag at sende data med JSON.

PHP kan direkte afkode JSON med json_decode($string);
Sådan ser det ud:
Kode:
{
    "system": "Dannis Arduino",
    "time": "20:04 12. Jan. 2014",
    "temperature sensors": {
        "Sensor_A": 23.4,
        "Sensor_B": 22.9,
        "Test_Sensor": -10.9
    },
    "humidity sensors": {
        "Sensor_A": 59,
        "Sensor_B": 61,
        "Test_Sensor": 100
    }
   ]
}
« Senest Redigeret: Januar 15, 2014, 16:34:00 af gerd »

 

Offline gerd

  • µProcessoren
  • *
  • Indlæg: 898
  • Antal brugbare Indlæg: 95
    • Vis profil
    • Hjemmeside med nogle af mine projekter
Sv: Nogen der ved hvad jeg gør forkert?
« Svar #27 Dato: Januar 15, 2014, 14:24:05 »
Hej Danni,

skulle dette være med en raspberry pi som webserver eller med en webserver fra en webhoster ?
Hvad jeg mener: Er webserveren i dit hus?

gerd

 

Offline Danni-Hansen

  • µProcessoren
  • *
  • Indlæg: 544
  • Antal brugbare Indlæg: 17
    • Vis profil
Sv: Nogen der ved hvad jeg gør forkert?
« Svar #28 Dato: Januar 15, 2014, 15:52:16 »
Hej Gerd.

Nej, jeg tænkte på at det skulle være sådan at man satte en server op på internettet (Unden for mit hus) som registere alle data fra alle de opsatte huse, også udfra det, kan man tjekke data på apperartet online.

Mvh. Danni.
Mvh. Danni Hansen.

 

Offline Jesper_Munkholm

  • µProcessoren
  • *
  • Indlæg: 353
  • Antal brugbare Indlæg: 30
  • Alt er Volt
    • Vis profil
Sv: Nogen der ved hvad jeg gør forkert?
« Svar #29 Dato: Januar 15, 2014, 19:12:03 »
Hej Gerd.

Nej, jeg tænkte på at det skulle være sådan at man satte en server op på internettet (Unden for mit hus) som registere alle data fra alle de opsatte huse, også udfra det, kan man tjekke data på apperartet online.

Mvh. Danni.

Hej Danni

Må jeg foreslå en webserver inde på dit LAN, og så lave en regel i din router, evt. sætte den op mod dyndns eller noget!! :)
"Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime." :)