Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Beskeder - pacman

Sider: 1 ... 19 20 [21]
301
Off Topic / Sv: Sjove YouTube video'er.. tråden
« Dato: Juli 06, 2011, 03:15:34 »
Hund med briller

Pengeseddel på skoen

-Sidste bliver ved med at køre nye videoer, mange af dem er også gode; heriblandt:

Tyveri fra andre kunders indkøbsvogn i supermarked

Pengeautomat-makulator

302
Dit Projekt / Sv: Godkendelse af elektronik
« Dato: Juli 06, 2011, 03:05:28 »
Skal alle projekter godkends til CE, eller kan småting som lav strøms projekter undgå CE?

Citat fra Sikring af CE godkendelse på kandu.dk - her går spørgsmålet på import fra kina...
Citér
Det hedder CE mærket.

CE mærket er det synlige tegn på, at fabrikanten lover, at alle relevante europæiske standarder/normer er overholdt.

EU overensstemmelseserklæringen er et af fabrikanten udfærdiget dokument hvoraf det skal fremgå hvilke normer/standarder der er relevante for produktet, og som det derfor overholder.
- man skal altså ene og alene tro på fabrikantens erklæringer.

Der findes ingen instans der CE-godkender produkter.

Men som importør kan du altid kræve at få indsigt i den risikovurdering (prøvning af produktet op mod standarderne, vurdering af ricisi og sandsynlighed m.v.) der også skal være foretaget.

Det samme kan myndighederne - og hvis noget IKKE er i overensstemmelse med standarderne, så risikerer der virkelig at falde brænde ned, især hvis der kan forekomme personskader ved brug af produktet.

Kineserne kan sagtens udfærdige en EU overenstemmelseserklæring, og forsyne varerne med CE mærket - mange gør det også, men helt uden at kende til EN systemet/standarderne/normerne, men alene for at kunne afsætte produkterne i vesteuropa. Så pas på! Du skal alliere dig med fagfolk på området, så du sikrer dig at de produkter du importerer vitterligt overholder de gældende standarder.

Det er faktisk ikke lovligt at sælge/markedsføre/benytte produkter i EU der ikke bærer en EU overensstemmelseserklæring.

Derudover skriver en anden bruger, Poul som svar:
Citér
En CE godkendelse går på at den pågældende vare ikke har nogen form for strøm eller radio stråling, som kan genere andre apperater. Det er mig så en gåde hvordan man kan CE godkende eksempelvis en plastik ting til et barn eller en hund at lege med.

Hvorefter der svares...
Citér
Det er fordi EF Overensstemmelseserklæringen/ CE mærkningen gælder ALLE normer, f.eks. vedr. belysningsforhold, ergonomi, støj, indhold af sundhedsskadelige stoffer, betjeningsvejledninger, afskærmning, elektrisk isolations, radiostrøj, styringsmæssige indretninger, el-sikkerhed i almindelighed, og en million milliard andre forskellige standarder.

PS: Jeg laver normalt ikke den slags quotes, men linker ellers direkte til oplysningerne. I dette tilfælde har jeg dog gjort det, for at udplukke de mest interessante ting, plus at hvis informationerne forsvinder fra det andet web-site, så kan de stadig findes. ;)

Men som jeg forstår på ovenstående, bør du altså CE-godkende selv en papirklips (!)
-Prøv at ringe og spørge sik.dk om nærmere information; jeg vil selv være meget interesseret i at vide mere om dette.

303
Dit Projekt / Sv: Nyt projekt - lm35dz, blæser og varme styrring
« Dato: Juli 06, 2011, 02:51:00 »
dette kan gøres med  2 stk lm311 det sidste er en simpel nand operation ( 2 dioder og en transistor)

Tage's løsning er god og smart. Du kan også overveje at bruge en ATtiny med ADC uden clock-krystal; dem kan du få for helt ned til 10-13 kr.

Her tænker jeg specielt på ATtiny24A-PU serien (eller ATtiny20SSU for SMD). De har 8 stk. ADC og behøver ikke clock-krystal.
Hvis du bruger microcontroller har du muligheden for at udvidde med tids-styring, mm., uden at det koster ekstra.

304
Dit Projekt / Sv: Jeg har købt dele men kan ikke sætte det op :(
« Dato: Juli 06, 2011, 02:38:34 »
Det med at snakke over USB er en KÆMPE opgave i sig selv, og jeg tvivler på at der er nogle herinde der kan få det til at fungere 100% efter USB standarden.

Ikke specielt umuligt, hvis man har de rigtige komponenter.

Hvis der skal bruges en hvilken som helst microcontroller, kan man bruge en FTDI USB-til-seriel chip, og så bare lave seriel kommunikation fra microcontrolleren, så oversætter FTDI chippen til USB.

Ellers vil jeg anbefale en Atmel AVR med USB.
AVR er nemt. *meget nemt* at programmere, i modsætning til konkurrenterne (de mest kendte: PIC, Z8xxx, M68xx, mm)

Hvis du vælger en Atmel og kun har USB, vil jeg anbefale at købe en AVRISBmkII programmerings-enhed (dette er den originale, og passer både til Mac og PC). Hvis du derimod har en PC, kan du nøjes med parallel-port programmering, hvilket du kan få information om mange steder på nettet.
Ellers kan du købe en billig Olimex USB programmerings-enhed fra Contronic; han er landets billigste; han har også parallel-port/seriel-port programmerings-enheder!

Computer-software til at programmere chippen med er gratis, du kan enten bruge Atmel's egen (til Windows), eller downloade GNU's værktøjer + AVRDUDE til Linux/Mac/UNIX/andet.

Skal du bruge en AVR med indbygget USB, kan du fx. vælge en ATmega8U2-AU; denne er *ikke* til breadboard/modulprint, men SMD, så du skal kunne lodde uden at ryste på hænderne. Pris: ca. 24 kr. ex. moms.

Alternativt kan du med en almindelig ATmega (fx. ATmega164P til ca. 31 kr. ex. moms) bruge V-USB fra obdev.at; jeg har ikke selv prøvet dette, men det er lidt mere indviklet, da USB implementeres i firmwaren sammen med dit program. Derved bruger det også nogle af chippens kræfter på USB, og du får mindre CPU-tid til dit eget program.

Hvis du skal have loddet en ATmega8U2-AU (eller ATmega16U2-AU), kan jeg muligvis hjælpe. Man kan købe adapter til at lodde den på, så du kan bruge den i breadboard/modulprint.

Når du skal sætte en lysdiode til en microcontroller der kører på 5V, bør du have en 100 ohm modstand i serie med lysdioden. Modstanden kan sagtens være op til 1K, men så lyser lysdioden svagere.

Hvis du skal sætte en IR modtager til Atmel'en, vil jeg anbefale en TSOP1236 (RS:708-5569, Farnell:4913048); de koster ca. 7-10 kr/stk ex. moms.
Der skal bruges 2 modstande og en kondensator til ovenstående IR modtager.

Skal du bruge IR sender, er det fornuftigt at købe en IR LED og drive den med en lille General-Purpose transistor (BC546/547/548); og også have en kondensator tæt på denne transistor, hvis du kører på batteri-spænding, da du således vil få kraftigst muligt infrarødt lys, og dermed stærkeste signal.

Bemærk: Det er muligt at køre på USB-porten's 5V.

Når du skal måle temperatur, kan du bruge et af Atmel'ens ADC ben, med mindre du har valgt en Atmel med indbygget USB (for den har nemlig ikke ADC). Har chippen ikke ADC, kan du købe en ekstern ADC for 8-10 kr ex. moms, fx. MCP4801-E/P.

(For at regne din færdige pris ud hos RS, skal du gange ex. moms beløbet med 1,25 og hvis du køber for under 500 kr. ex. moms, dertil lægge 85 kr).

Jeg har nogle af de ovennævnte komponenter på lager; Spændingsregulatorer, ATmega 16U2-AU, ATmega164P-20PU, TSOP1236, kondensatorer, modstande og programmerings-headers (dvs. stik). Jeg kan også programmere chippen, men vil anbefale at du selv gør det - du skal jo have det til at fungere sammen med et computer-program, så du vil nok gerne kunne lave ændringer med det samme.


Af ren nysgerrighed: Hvad er det som du ønsker at lave ?
-Er det kun til privat/hobby brug ?

305
Forum Feedback / Registrering og baggrundsbillede
« Dato: Marts 19, 2011, 23:30:28 »
Da jeg skulle registrere mig, kunne jeg ikke læse hvad der stod på billedet.
Efter 3 forsøg var jeg lige ved at give op.
Hvis muligt, vil jeg foreslå en lidt mere læsbar 'obfuscator'.

Derudover synes jeg at baggrunds-billedet her på siden er alt for dominerende og tror at det vil være passende, hvis det bliver gjort 75% lysere (i forhold til hvad det er lige i øjeblikket).

Ellers er jeg godt tilfreds og håber der kommer mange flere brugere til! :)

306
Off Topic / Sv: CD'er vs. Gb
« Dato: Marts 19, 2011, 23:08:17 »
Efter at have surfet nettet er jeg helt forvirret
En Ipod Touch  med 32 GB koster cr 2000 kr
En Ipod Classic med 160 GB koster cr 1800 kroner
Hvad er hvad kan Touch modellen Classic ikke kan ?
 Tage

Ja, selvom tråden måske er lidt gammel, så synes jeg lige jeg vil give et svar alligevel...

iPod Touch er uden harddisk, men med hukommelses-kort; derfor er den vældig dyr.
iPod classic er med harddisk og derfor kan den produceres billigere.
Nærmest uanset hvad, bør du nok få fat i den iPod der er mest plads på; i ovenstående tilfælde 160GB versionen.

Lidt mere info til det kræsne øre: En iPod kan ikke erstatte en high-end CD-afspiller.
Den største grund er at iPod'ens DAC er en 1-bit DAC, og sådanne DAC'er har et mærkeligt bas-diskant forhold; det som kommer ud af dem er ikke ren gengivelse. Har man ikke trænede ører, behøver man ikke at bekymre sig om det.
Det samme med måden man lagrer musikken på. Du får bedst kvalitet ved at lægge musikken i AIFF (eller WAV), da det er et råt format som er ukomprimeret. Du kan også roligt bruge Apple Lossless; jeg har testet at dette format er tabsfrit.
Lagrer du derimod din musik som MP3, kan man sammenligne det med at du har en 20m antenne-ledning du klipper over med din græsslåmaskine for hver centimeter, og derefter lodder den sammen igen, for at se fjernsyn på dette signal.. Mjae... noget i den stil.

-Jeg er selv glad for min 80GB iPod; jeg har al min musik som AIFF, og har købt et par B&O A8 høretelefoner (som jeg varmt vil anbefale).
Se evt. http://alatest.dk/anmeldelser/hovedtelefoner/bang-olufsen-a8/po3-34036593,74/

307
Off Topic / Sv: Sjove YouTube video'er.. tråden
« Dato: Marts 19, 2011, 22:52:56 »

308
Off Topic / Sv: Tip til batterier
« Dato: Marts 19, 2011, 22:45:28 »
Jeg køber altid mine batterier hos http://www.batterilageret.dk/ og er meget tilfreds med pris og kvalitet.

Når vi nu er ved emnet, så har jeg et lignende link: http://www.batterier.dk/
-De har dog ikke loddekolber, men de har da fornuftige priser også; nogle af dem billigere end 'lageret'...

309
Dit Projekt / AVR Boulder Dash
« Dato: Marts 16, 2011, 06:46:54 »
Her er lidt for dem som havde computer i 80'erne...

http://avr.bruger.mine.nu/secret.html/

Der kræves ikke ret mange komponenter; de fleste komponenter kan du finde i dit modstands-sortiment...

Selvom jeg har skrevet al koden selv, kan jeg ikke give kildeteksten til andre; dette skyldes copyright-besværligheder. Men det er tilladt at lave en 'dims' til eget brug.

310
Print & Mekanik / Sv: PCB fremstilling
« Dato: Marts 16, 2011, 06:32:08 »
Jeg går og lurer på at lave en lille styring, som jeg regner med at lave i EAGLE eller lign. Hvor jeg derefter regner med at vil have et firma out there til at fremstille og muligvis også monterer. Første styktal ca 25-50 stk (ca 5x8 cm) .

Lad os sige at printet er færdig designet og fumlebræts versionen testet. Hvad gør jeg så?!?!

Hvis du skal have professionelle boards har jeg følgende links...

Elprint.dk for lave priser ved større styktal. Der er opstartsgebyr (engangs-beløb), så første kørsel bliver dyr, men derefter er prisen lav.

PCB-pool.com for små styktal.

Ellers kig lidt på http://elektronik.bruger.mine.nu/

311
Generel Elektronik / Sv: Programmering af Atmel ATtiny25 AVR
« Dato: Marts 16, 2011, 06:28:09 »
Men hvad er den nemmeste og billigste hvis man skal bygge den selv. Jeg har kig på en seriel port programmer som er meget simpel og som jeg vil slutte direkte til et breadboard med selve ATtiny25 chippen på således at den kan blive programmeret.

nb: Ja jeg ved at man kan købe USB programmers til 3-400,- kr. men så kan man jo lige så godt finde et firma der flasher for 75-100 kr stykket. Pointen var at gøre det billigst muligt.

Hvis du har en PC, så lav en parallel-port programmer.
Hvis du har en Mac, så køb en AVRISP mkII; den er kompatibel med nærmest al software du kan få fat i til at programmere en AVR.

Hint: google AVR parallel port, tryk på billeder.
En god idé er nok at klone Olimex's; de har lagt diagrammer ud til samme:
http://www.olimex.com/dev/images/avr-pg2b-sch.gif

Det kan ikke betale sig for dig at få andre til at programmere dem, for du vil med garanti lave lidt finpudsning/ændring af koden på et eller andet tidspunkt, så er det godt at have værktøjet selv.

Sider: 1 ... 19 20 [21]