Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Beskeder - microtec

Sider: 1 ... 9 10 [11]
151
Programmering / Sv: PICKit 3 connect problem
« Dato: Januar 08, 2015, 11:12:36 »
Som det første ville jeg kikke om Pickit3 findes i Windows Enhedshåndtering.
Umiddelbart syntes jeg det lyder som om driveren ikke er installeret rigtigt.

152
Det er lidt misvisende at overskriften siger kommunikation via USB.
Der er tale om helt simpel envejs seriel-kommunikation mellem 2 enheder.

153
Tak for dit svar Jakobsen

Planen var at benytte et webhotel ude i byen som ”mellemmand” mellem den besøgendes browser (client) og Arduinoerne ude hos kunderne (client).
Jeg har ganske vist en fast IP, men det er på en ADSL da jeg ikke kan få fiber her i området, desuden er jeg ikke så glad for selv at skulle holde en server kørende i døgndrift.
Jeg er med på at et webhotel begrænser kommunikationen til http og ftp, i praksis nok til http da jeg ikke tror at udbyderen tillader så mange ftp connections samtidig. Planen var nu også at kommunikationen skulle være over http, da det må gide mindst bøvl med kundernes router.

Jeg har en tror på at ”mellemmanden” på webhotellet kan laves i PHP, så det ikke skal installeres specielle programmer på webserveren.

Mht. poll hastigheden, skal det være tæt på real time når en bruger er logget på via sin browser.
Jeg forestiller mig at polle for hvert sekund når en bruger er logget på.
For ikke at holde trafikken nede forestiller jeg mig at poll med længere intervaller, f.eks. 10-15 når der ikke er logget nogen bruger på en Arduino. Det betyder at brugeren vil opleve at login med sit password tager 10-15 sekunder, men det mener jeg er acceptabelt.

Er det den rigtige måde at angribe opgaven på?
Findes der evt. en færdig løsning, så jeg ikke opfinder den dybe tallerken igen?

154
Tak for dit svar Jesper

Din løsning var også min første indskydelse og jeg har den også oppe at kører på arbejdsbordet.
Problemet er at det ikke ”bare” er at åbnet en port der kigger direkte ned på webserverens ip adresse, når der er tale om 50-100 kunder med forskellig internetudbyder og forskellige routere.

Jeg har behov for en løsning, hvor man bare kan tilslutte udstyret til routeren og så er man kørende. Det kan man så vidt jeg kan se ikke med en webserver, men med en klient til routerens DHCP automatisk tildele en IP-adresse og så er man næsten kørende.

Jeg kan ikke være den eneste med det problem, så der findes sikkert en helt anden standard løsning  :)

155
I dag skal alt jo helst kunne tilsluttes internet, så jeg sidder og laver forundersøgelse til et lille projekt  :)

Jeg har behov for, fra en browser (PC eller smartphone), at kunne aflæse et par værdier og ændre på et par opsætninger på enheder, der er tilsluttet internet og befinder sig hos forskellige kunder.

Umiddelbart ville en Arduino eller Raspberry Pi med en lille webserver være løsningen.
Problemet er bare at kundernes internetudbyder typisk har blokeret for indkommende trafik på port 80, desuden vil jeg helst ikke til at rode med IP-adresser og opsætning i kundernes forskellige routere.

Nogen ideer til hvordan det kan løses og findes der evt. en standard løsning?

Jeg har en løs ide om at man måske kunne lade en webserver (på et webhotel) være ”mellemmand”, så browseren sender forespørgsler/kommandoer til webserveren.
Arduino ude hos kunderne kørere i stedet som client og poller webserveren for forespørgsler/kommandoer med faste intervaller.
Jeg er dog bekymret for svartiderne og al den trafik, der genereres når x-antal Arduino hele tiden poller webserveren for at se om der skulle være en ny forespørgsel/kommando.

156
Generel Elektronik / Sv: Standart kompoenter og brugen af breadboards
« Dato: December 06, 2014, 17:08:31 »
Selv ville jeg blive frustreret og irriteret over at sidde med nogle kredse man ikke ved om virker fordi det måske er noget gammelt brugt skrot eller de har været håndteret forkert. Specielt de gamle CMOS kredse i 4000-serien har det ikke godt med ESD.

I øvrigt er 120 Kr. for 30 CMOS-kredse ikke vanvittigt billigt.
Du kan næsten få dem til samme pris hos en dansk forhandler, hvor du kan være sikker på kvaliteten og håndteringen. Som en ekstra gevinst kan du selv vælge hvilke typer dit sortiment skal bestå af, så du ikke får en masse du aldrig kommer til at bruge.
Se f.eks. her http://www.el-supply.dk/?Gid=148

157
Generel Elektronik / Sv: Standart kompoenter og brugen af breadboards
« Dato: December 06, 2014, 13:12:00 »
Hvad er erfaringerne med komponenter købt på Ebay?
Specielt halvledere vil jeg være betænkelig ved (på et af billederne ser man CMOS-kredse i en plast sortimentsæske, som ikke er ESD-sikret).

Der går talrige historie om falske IC-kredse, nok mest processorer, og salg af frasorterede chips, der ikke overholder spec.
Jeg har også flere gange se billeder og film fra Kinesiske lodsepladser, hvor man omgivet at store dynger elektronik-skrot lodder komponenter af gamle printkort over bål, hvorefter de bliver solgt.

Sider: 1 ... 9 10 [11]