Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Emner - Jesper84

Sider: [1]
1
Generel Elektronik / Modstande og effekt
« Dato: Februar 18, 2022, 17:58:54 »
Hej med jer

Hvordan ser jeg egentlig forskel på om en metalfilm modstand kan holde til 0,25 - 0,4 eller 0,6w?

Hvis man fx ser på elextras hjemmeside så har de alle sammen den samme fysiske størrelse - eller meget tæt på ihverfalde:

0,25w: Ø2,3x6,5mm
0,4w: Ø2,3 x 6,5mm
0,6w: Ø2,5 x 6,8mm

Jeg spekulerer på om baggrundsfarven kan indikere forskellen. Men det er svært at vide eftersom de bruger den samme modstand på alle billeder uanset værdi?

2
Strømforsyninger - Omformer - Inverter / Defekt diode i brokobling
« Dato: Januar 28, 2022, 23:40:25 »
Hej

Jeg står med en strømforsyning som har været udsat for kraftig overbelastning/kortslutning.

Jeg har en stærk formodning om at en diode i brokoblingen er defekt idet spændingen nu falder for meget ved belastning.

Hvis ovenstående er tilfældet bør man så skifte alle 4 dioder, idet de alle har været udsat for samme overbelastning og dermed kan være skadet eller er det unødvendigt?

3
Generel Elektronik / Elektronik komponenter fra kinesiske tjenester
« Dato: Januar 21, 2022, 23:00:48 »
Elektronik komponenter fra Kina er billige. Lad os dele erfaringer - gode som dårlige!

4
Generel Elektronik / 2N3055 fra kina
« Dato: Januar 21, 2022, 20:35:43 »
Hej

Hvad er jeres erfaringer med elektronik komponenter købt på AliExpress og Wish?

Specifikt overvejer jeg at købe nogle 2N3055 transistorer, men jeg ved st meget er elendige kopier som brænder af ved bare 1A. Jeg tænker man fx kunne købe 5 stk. og så vride/skære toppen af et af transistor husene og se hvad der gemmer sig derinde? De er trods alt meget billige.

Nogle der har erfaringer med dette? - Måske nogen kan anbefale en sælger hvor de har modtaget 2N3055 som originale - eller noget der læner sig opad original kvalitet? - Eller bør jeg bare holde mig langt væk?

5
Hej

Jeg er ved at bygge en variabel strømforsyning hvor jeg bruger en ringkernetrafo. Jeg har ikke mange data på den. Det var en jeg engang bestilte hos RS Components dengang da jeg stadig havde muligheden som elektriker/tekniker. Det er en 230V/25V, max 5A.

Jeg ville sætte en støjkondensator på primærsiden således at det fx ikke giver et “flop” inde i fjernsynet ved tænd/sluk.

Men er det overhovedet nødvendigt med den størrelse trafo? Og i så fald hvilken størrelse kondensator? Jeg mener man mest bruger 0,1 og 0,01 uF kondensatorer af X2 typen?

Og hvis den skal sidde der så ville jeg jo gerne sætte den parallelt med primærspolen EFTER min hovedafbryder, således at man ikke slukker for hovedafbryderen og trækker stikket ud af stikkontakten og der så er spænding på stik benene som følge sf kondensatorens opladning. Men vil støjkondensatoren så overhovedet have den korrekte funktion?

Håber nogen kan hjælpe…

Sider: [1]