Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Beskeder - hugin

Sider: [1]
1
Generel Elektronik / Sv: polvender med dæmringsstyring
« Dato: November 17, 2020, 17:24:53 »
Tak Gerd. Du ville altså klare det med et 12 v relæ med 2 kontakter som jeg læser det?

2
Generel Elektronik / polvender med dæmringsstyring
« Dato: November 17, 2020, 15:06:33 »
Hej med jer,

Jeg er helt ny herinde. Håber jeg kan finde lidt hjælp.

Jeg har fået fat i en 12 v lineær aktuator som jeg gerne vil have til at lukke mine høns ind og ud. Tanken er, at det styres med en 230 v dæmrings-styring som jeg i forvejen har liggende.

Aktuatoren styres ved at vende polerne - altså kører ud når polerne er vendt den ene vej og ind, når de byttes rundt. Aktuatoren er lavet til at kunne have konstant spænding på.

Dæmrings-styringen er egentlig bare ligesom et tænd/sluk ur, så den har et 230 v ind og en 230 v ud med helt almindelige stik i begge ender.

Jeg har 12 volt strømforsyninger liggende, så den del er heller ikke et problem.

Hvordan får jeg nu dette til at spille sammen? Det nemmeste ville jo umiddelbart (som jeg lige tænker) være at få et relæ der bliver styret af 230 v og åbner for 12 v, når dæmrings-styringen slutter strøm. Jeg kan dog ikke lige finde ud af hvordan jeg skal få vendt polerne på de 12 v når dæmrings-styringen afbryder strømmen.

Gode ideer modtages gerne! Dog skal man være forberedt på at forklare det i børnehave-udgave, da jeg ikke er så velbevandret i faget ;-)

Sider: [1]