Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Emner - Finsen

Sider: [1]
1
Generel Elektronik / Hjælp til omskiftere
« Dato: Februar 10, 2019, 01:07:38 »
Hej Elektronik-forum

Jeg undskylder på forhånd, hvis jeg poster et forkert sted, men jeg er helt grøn på forumet.

Jeg er den stolte ejer af et par gamle Bowens monoblock flash, de er fra en gang i 80erne og de sidste 25 år har jeg har brugt dem flitigt, altså et par rigtige arbejdsheste.
Normalt vil de blive sendt til service, men det eksistere ikke mere og det ser ikke ud til, at der kan støves dele op længere -

Mit problem er omskifterne der er brændt af, så det korte spørgsmål er hvor kan jeg finde nogle tilsvarende.
Jeg er absolut ikke den store kunstner med en loddekolbe, men jeg har før rodet lidt elektronik og er frisk på opgaven.

Efter at have googlet lidt, mener jeg at have fundet ud af at det er Oak wafers 2 pole, 5 position. Non-shorting. de var specielt lavet til Bowens/calumnet, altså Bowens i England som blev forhandlet i usa af Calumnet hvor oak leverede omskiftere til Englænderne. og at man kunne købe hvad de kalder decks og ikke behøvede hele omskifteren.

Anyway - på denne flash har man modellys som kan indstilles i  1/1  3/4  1/2  2/4  1/4  niveauer og flash udladningen følger dette,
jeg har smidt et par billeder op hvor jeg har prøvet at vise hvad jeg mener omskifteren gør.
 A = model lys a1=1/1power a2 =3/4 osv. osv. nederst er det B = flash  B1=1/1 B2=3/4 osv. osv man kan se at jeg har brugt dem meget på 1/2 og 1/4 power hvor de er mest brændt,
Jeg har ikke kunnet finde ud af hvad lusene gør, mit bud er bedre kontakt på fuld power, omskifteren er mekanisk begrænset til 5 indstilinger og som jeg ser det kan den justeres, nok fordi det er til løse decks.

Ja jeg ved godt der er højspænding på kodensatorne og har før oplevet andre lamper der er futtet af så jeg roder ikke med uafladede kondonsatore.

Man kan undres over jeg gerne vil holde liv i disse gamle damer, det har delvis noget med farverne de laver og delvis med tilbehør og modifiers at gøre.

Hvis nu de viser sig at være umuligt at finde erstatninger kunne det også være en løsning med 2 seperate omskiftere eller kun en til flashen og lade modellys være fast på 1/1 ( modellys fungere fint på denne omskifter )

Er der en venlig sjæl der kan hjælpe mig med løsning, evt. hvor jeg kan finde oak decks eller erstatninger ? eller noget helt tredie.

mvh. Finn  - En glad novice i elektronik -

Sider: [1]