Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Emner - Danni-Hansen

Sider: 1 ... 6 7 [8]
106
Kære Elektronik Entuiaster (Stav lige).

Jeg er nået til et punkt hvor jeg så småt har opgivet at finde på sjove ting at bruge elektronik til, da jeg aldrig rigtig ser det store besvarelse her inde.

Jeg må erkende at det er svært at finde svar på sine elektronik spørgsmål når man ikke er autoiseret "elektronik-mekaniker".

Det her skal ikke forstås som en skideballe til folket bag, eller for den sags skyld en skideballe til forummets medlemmer (Såvel som de ikke registeret), men, det kunne være rart hvis dem med "High knowledge" måske gav lidt tid til at besvare nogle af de mange poster der ligger her inde og venter på svar, eventuelt måske bare nøjes med at rette i de poster hvor besvarelserne måske er ved at ramme rigtigt.

Jeg kan se at jeg selv lige har svaret på et spørgsmål ang. sensor' hvor jeg føler at svaret måske giver lidt pote til tråd ejeren, og håber at han er glad for at kunne få hjælp, modsat er jeg også glad for at kunne hjælpe lidt.

Til alle jer der sidder der ude, og kan give hjælp = Giv den hjælp i kan overkomme!

Til forummets moderatore, prøv at være lidt mere aktiv :-)

Håber ikke folk ser det som en skideballe, for det er ikke sådan det skal forstås :-)

107
Hej.

Jeg har et arduino board, som jeg kan bruge til alt muligt styrring, blandt andet af motor.
Normalt når jeg skal have tændt for en LED, så smider jeg +pin i nummer 13 og -pin i GND (Mener jeg det hedder), også kan jeg styre LED'en fra programmeringen, til at holde den lysendene, eller blinkende.

Det jeg så vil er at det signal der kommer fra arduino boardet skal tænde og slukke for en el-græs-slå-maskine-motor, som har egen forsyning.

Nogen der kan fortælle mig hvordan jeg kommer igang med at lave sådan en "modtager", som styre tænd og sluk på motoren, fra egen strømforsyning?

Jeg regner med at et normalt batteri fra et køretøj ville kunne holde sådan en motor igang, så noget 12-24 volt går jeg udfra at den skal bruge.

Nogen der kan hjælpe mig igang?

----
Idé'en er at lave sin egen selvkørende græs-slå-maskine en dag :)

108
Dit Projekt / En lille en
« Dato: December 31, 2010, 06:58:10 »
Hej.

Er blevet spurgt om jeg vil lave noget arbejde for en, endnu engang.
Derfor skal jeg bruge lidt hjælp til at lave en dobbelt ensretter, der kan sørge for at den 20volt AC fra Märklin togskinderne gør at den diode der bliver sat til ikke springer/går i stykker.

Nogen der kan hjælpe mig lidt?
Jeg har sådan nogenlunde styr på det meste, dog ikke selve konstruktionen, men, forstiller mig noget i stil med det her:
http://www.hefrandsen.dk/veksel06.htm

På forhånd tak og godt nytår til alle.
Mvh. Danni.

109
Dit Projekt / et lille hurtigt lyd projekt
« Dato: December 16, 2010, 18:47:07 »
Hej.

Skal have lavet en lille converter.
Jeg har 5.1 højtalere, som jeg gerne vil have sat til USB på fx. min bærbar, men, har lidt svært ved at finde ud af hvordan jeg skal samle sådan et stik, og hvad jeg eventuelt skal bruge af komponenter.

Nogen der kan hjælpe?

På forhånd tak.
Mvh. Danni.

PS. Selve driveren (Hvis der skal laves en), kan jeg måske nok selv finde ud af at lave... :)

110
Generel Elektronik / 555 timer - Hvordan virker den?
« Dato: December 08, 2010, 00:18:14 »
Hej EF.dk

Jeg ligger inde med et arduino UNO Board og en computer.
Og jeg har hørt lidt at en 555 timer skulle kunne klare en mindre opgave for mig..

Derfor tænkte jeg på hvordan en 555 timer virker?
Idé'en skulle være sådan at jeg sætter 12 volt til et kredsløb jeg laver, som holder de mange dioder tændt.
Også skulle mit arduino board kunne sende den puls igennem mit program til boardet, så dioderne tænder og slukker efter behag.

Er der nogen der kan hjælpe med dette mindre projekt?

Mvh. Danni.

111
Generel Elektronik / Hvilket arduino board?
« Dato: December 01, 2010, 00:17:49 »
Hej.

Som i nok har set leder jeg efter noget usb halløj jeg kan programmere, derfor er jeg i tvivl om hvilket arduino board jeg skal bruge til at kontrollere med direkte forbindelse til mit board.

Nogen der kan hjælpe?
Jeg kan se at der er nogle af dem hvor man kan skrive til hukommelsen på boardet, men, det kan jeg ikke bruge til ret meget... Endnu.

Mvh. Danni.

112
Generel Elektronik / Opstart på lyd projekt.
« Dato: November 13, 2010, 23:50:55 »
Hello Fellow Eletric-geeks.

Jeg har længe gået i tankerne om at lave et elektronik projekt, og forsøge at blive bedre til elektronik, men, da jeg kun har IT Supporter uddannelsen, giver det jo ikke meget hjælp at komme videre med..

Jeg kan godt li' at rode med Lyd i min fritid, så derfor har jeg valgt at jeg vil lave en form for mixerpult, og i sidste ende ende op med noget i stil med det her http://www.aage.dk/shop/mixere/soundcraft/gb4-16.html
Jeg tænker dog at linket til mixeren bliver engang ude i fremtiden, så jeg vil dog starte med noget mere simpelt.
Eventuelt sammenbygge den med en equalizer, der kan pille ved Treble og Bass, og hvad der ellers må være af muligheder.

Jeg er dog på bar bund. Jeg har ingen idé til hvor jeg skal starte og syntes at søgningerne på nettet giver sparsomme resultater, så derfor ville jeg høre af om i inten er i besiddelse af et diagram og komponentliste eller om i kender nogen der er?

Tak.

113
Forum Feedback / Bedre skiltning ved oprettelse :)
« Dato: November 13, 2010, 23:34:58 »
Hej Morten og Rune.

Jeg har brugt noget i stil med 5 timer på at oprette mig som bruger her inde... Hvorefter at finde ud af at det altså er med småt man skal skrive jeres navn med, og ikke bare Morten og Rune, så det var lidt af en irritation at skulle finde ud af det dagen efter.

Det skal ikke forstås som kritik, men, som et godt råd :)

Iøvrigt fed idé ;)

Mvh. Danni.

Sider: 1 ... 6 7 [8]