Ethernetkabel virker ikke? (Læst 850x)

Offline smeden04

  • Nyfødt El-Elsker
  • *
  • Indlæg: 5
  • Antal brugbare Indlæg: 0
    • Vis profil
Ethernetkabel virker ikke?
« Dato: November 12, 2019, 10:27:23 »
Der er et ethernetkabel mellem Router på loftet og Yousee boksen i stuen.
Kablet er prøvet med kabel tester, hvor man sætter en enhed i hver ende, og trykker ON på den store. Derefter skifter lyset fra 1 til 8, og hvis lyset følger talrækken så skulle kablet være OK. Og det gør det, men kablet  er bare ikke OK .
Det er prøvet med en laptop sat til i stuen, og der er ikke internet.
Laptoppen blev derefter taget med på loftet og forbundet til samme port i routeren med et kort kabel, og her kunne den godt modtage internet.
Der er altså et eller andet galt med kablet. Jeg har søgt på nettet, om hvor langt det må være, og der nævnes forskellige længder – alle over 100 meter, så længden skulle altså heller ikke være problemet da det højst er 20 meter.
???????
Jeg vil prøve at sætte nye stik i kablet senere, men det giver jo heller ingen mening, og da det er lidt besværligt at gøre det på stedet, spørger jeg her, om der er nogen, som har en ide om, hvad der er galt

 

Offline Icecap

  • U=I*R
  • ***
  • Indlæg: 32
  • Antal brugbare Indlæg: 3
    • Vis profil
Sv: Ethernetkabel virker ikke?
« Svar #1 Dato: November 12, 2019, 11:46:00 »
Nu er min erfaring fra mit arbejde at RJ45-kontakterne ikke er verdens bedste kontakter.
Og TP-kabel er ikke kun TP-kabel.

Hvis kablet er af "begrænset" kvalitet kan 20m være for langt - men selv et godt kabel kan fungere rigtigt dårligt hvis det vinkles hårdt rundt om et hjørne, man plejer at sige at radius på bøjninger ikke må være mindre end 3*kabeldiameteren.

Hvis routeren kører > 100MB skal kablet have klassning for det, er det et kort kabel er det en ting men 20m kabel med for lav klassning giver for meget ekko til at funktionen kan køres.

RJ45 kontakterne kan let blive beskidte og en forsigtig rengøring med f.eks. en tandbørste og lidt sprit kan løse meget.

 

Offline Jesper_Munkholm

  • µProcessoren
  • *
  • Indlæg: 368
  • Antal brugbare Indlæg: 33
  • Alt er Volt
    • Vis profil
Sv: Ethernetkabel virker ikke?
« Svar #2 Dato: November 12, 2019, 17:05:16 »
Er stikkene monteret korrekt? Her tænker jeg par og farver!
Hvid/orange - orange - hvid/grøn - blå - hvid/blå - grøn - brun/hvid - brun
Det virker hver gang her! 😉
"Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime." :)

 

Offline Icecap

  • U=I*R
  • ***
  • Indlæg: 32
  • Antal brugbare Indlæg: 3
    • Vis profil
Sv: Ethernetkabel virker ikke?
« Svar #3 Dato: November 12, 2019, 17:57:41 »
Jesper_Munkholm: det fremgik af smeden04's indlæg at kablet er testet med en kabeltester som viser korrekt rækkefølge. Og jeg tror på dette, det er åbenlyst når det går galt. (been there, done that)

 

Offline Jesper_Munkholm

  • µProcessoren
  • *
  • Indlæg: 368
  • Antal brugbare Indlæg: 33
  • Alt er Volt
    • Vis profil
Sv: Ethernetkabel virker ikke?
« Svar #4 Dato: November 12, 2019, 19:21:41 »
Jesper_Munkholm: .....som viser korrekt række følge....
Den test viser jo ikke om der er brugt korrekte par! Hvis det nu er monteret ens forkert i begge ender, viser testeren bare at ben 1 går til ben 1 osv osv... det er (som jeg læser det) ikke den store fluke der er brugt her!
« Senest Redigeret: November 12, 2019, 19:23:56 af Jesper_Munkholm »
"Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime." :)

 

Offline Icecap

  • U=I*R
  • ***
  • Indlæg: 32
  • Antal brugbare Indlæg: 3
    • Vis profil
Sv: Ethernetkabel virker ikke?
« Svar #5 Dato: November 13, 2019, 07:28:14 »
Hmmmm - det er faktisk sandt.

Hvis de ikke er lagt som par er det et stort problem selv om at det kan fungere udmærket ved kortere kabler. Dog plejer de kortere kabler man tester med at være de færdige støbte hvor parren ligger korrekt.